Verstappen weer in de regen? 'Kan de boel interessant maken'

Verstappen op het natte asfalt in Singapore. © Red Bull Content Pool
In de Grand Prix van Singapore zorgde regen voor een lichte chaos en mogelijk staat de Formule 1 zondag in Japan een soortgelijk scenario te wachten.
Vooral vrijdag en zondag wordt er neerslag op het circuit van Suzuka verwacht. En dus komt er voor Max Verstappen weer een extra element bij in de jacht op zijn tweede wereldtitel, die hij zondag definitief kan grijpen.

Interessant

De Limburger is zich bewust van de weersverwachting. "Het is even afwachten wat het weer zal doen, ik hoor dat er regen op komst is", zegt de Red Bull-coureur, die er niet rouwig om lijkt te zijn. "Dat kan de boel interessant maken."

Perfect

Of het de opdracht - winnen met de snelste raceronde - om zondag wereldkampioen te worden makkelijker maakt, is een andere vraag. Verstappen denkt hoe dan ook een 'perfect weekend' nodig te hebben. "Dan zou het kunnen. We gaan alles geven. De baan is erg old school, er zijn veel snelle bochten en je moet het tijdens elke sessie opbouwen", aldus de WK-leider.

Goede herinneringen

De afgelopen twee jaar sloeg de Formule 1 Japan over, vanwege de coronarestricties. "Het voelt als lang geleden", vindt ook Verstappen, die fan is van de Japanse grand prix. Acht jaar geleden maakte hij er zijn F1-debuut in een vrije training. "Ik vind het geweldig om in Japan te zijn en ik heb hier veel goede herinneringen, het eten is super en de fans zijn heel speciaal, ze zijn erg aardig en beleefd."