Lions pakt koppositie na winst op Hubo Handbal

Lions-speler Jonas Dell scoorde vijf doelpunten tegen Hubo Handbal. © Publiciteitsvisie
De handballer van Lions hebben na hun overwinning op Hubo Handbal de koppositie van Aalsmeer in de BENE-League overgenomen.
De Sittardse ploeg won in de Stadssporthal met 37-31 van de nummer drie van de ranglijst.

Hinskens verslaat Aalsmeer

Ruim 200 kilometer noordelijker trakteerde Volendam de als koploper afgereisde handballers van Aalsmeer op een nederlaag. Het gedegen spelende Volendam van de uit Geleen afkomstige trainer Geert Hinskens wist in de slotfase de overwinning over de streep te trekken (32-30)

Bij rust al afstand genomen

In Sittard had Lions slechts één helft nodig om tegenstander Hubo Handbal op de knieën te krijgen. Bij rust had de ploeg van trainer Christoph Jauernik al een aardige marge opgebouwd (20-13). Opbouwspeler Ids Eussen ga na afloop aan dat ze vanaf het begin bij de les waren: "Ik denk dat we heel goed starten en meteen een voorsprong pakken, deze langzaam uit bouwen tot aan de rust. Na de rust hebben we deze voorsprong vastgehouden. Ik denk dat we heel sterk zijn in de één tegen één situaties en de aanvallende acties. Wij scoren heel veel doelpunten in alle wedstrijden. Dat is op dit moment onze kracht."

Doelman Dijkstra is stabieler

De goede aanvallen bij de Sittardse ploeg beginnen echter vaak bij doelman Jens Dijkstra. De Sittardse goalie laat de laatste tijd steeds vaker zien dat hij zijn niveau met uitstekende reddingen steeds langer kan vasthouden.

Jonas Dell is voorzichtig

Cirkelloper Jonas Dell neemt wel even een slag om de arm voor wat betreft de veroverde koppositie op de ranglijst. "Ons programma in het begin van de BENE-League was niet al te moeilijk. De ontmoetingen met de twee sterke tegenstanders Sporting Pelt en Hubo Handbal waren van goed niveau. Het is belangrijk om tegen Hubo de twee punten te behalen", geeft de Duitse speler aan.

Weer een topwedstrijd

Zaterdag 8 oktober staat opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de titelverdediger in de BENE-League op het programma. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Aalsmeer. De ploeg van trainer Bert Bouwer zal zich ongetwijfeld willen revancheren van de nederlaag tegen Volendam. Christoph Jauernik, de trainer van Lions, zal zijn spelers de komende trainingen niet hoeven te zeggen dat bij winst in Aalsmeer de Sittardse ploeg een gat van drie punten kan slaan met de regerend landskampioen.