Mets: 'Mooi cadeautje voor Honda als het Verstappen lukt'

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Autocoureur Milou Mets uit Bingelrade vindt het niet erg dat Verstappen nog geen tweede wereldtitel te pakken heeft. "Japan is hét walhalla voor Red Bull om daar de wereldtitel veilig te stellen. Het zou natuurlijk een heel mooi cadeau zijn voor de Japanse motorleverancier Honda."
Er zijn diverse scenario’s mogelijk voor Verstappen om in Japan wereldkampioen te worden. Scenario nummer één is winnen op het circuit van Suzuka én de snelste raceronde rijden. Het maakt dan namelijk niet meer uit uit op welke positie zijn rivalen eindigen.

Gekke dingen

Afgelopen weekend in Singapore bewees maar eens hoe onvoorspelbaar het allemaal kan verlopen in de Formule-1. Toch kan de tweede wereldtitel op rij Verstappen nauwelijks meer ontgaan. Mets vindt de suprematie van Verstappen dit seizoen allerminst saai. "Vorig jaar was uitzonderlijk en ongekend. Ik zie dat Max veel volwassener is geworden als je kijkt naar hoe hij met sommige situaties omgaat. Het is zeker niet saai, er zijn genoeg gekke dingen gebeurd dit seizoen."

Veelzijdigheid

Mets prijst de veelzijdigheid van Verstappen, ook buiten de Formule 1. "Ik denk dat Max in heel veel takken van autosport kan uitblinken. Dat zie ik hem in de toekomst nog wel doen. De wereldtitels aaneenrijgen zoals Lewis Hamilton, dat is geen doel op zich voor Verstappen. Ik denk dat hij buiten de Formule 1 ook nog andere ambities heeft."