Video: Reijners blikt terug op eerste weken Fortuna Vrouwen

Roger Reijners © Orange Pictures
De vuurdoop voor de Fortuna Vrouwen zit erop. Met de eerste overwinning en de eerste doelpunten in de Eredivisie Vrouwen op zak heeft trainer Roger Reijners de komende twee weken, tijdens de interlandperiode, de tijd om verder te bouwen aan zijn team.
In het L1-programma Tafel Voetbal blikte Reijners terug op de eerste weken.

Competitie

Dat de eerste competitiewedstrijden erop zitten, vindt Reijners fijn. "Na zeven weken voorbereiding konden we tegen Ajax een nulmeting maken", verwijst de trainer naar de eerste competitiewedstrijd ruim twee weken geleden. "Dan kun je zien waar Ajax, een van de topclubs van Nederland, staat en waar wij staan. Om op hun niveau te komen, moeten we nog een aantal slagen maken", concludeert Reijners uit de 4-0 nederlaag. Daarna volgden een 0-1 nederlaag tegen Feyenoord en een 5-2 zege bij PEC Zwolle afgelopen vrijdag. Toch wil Reijners nog geen voorspelling doen voor de rest van het seizoen. "Waar het gaat eindigen, heb ik geen idee over."

Enthousiasme

Reijners merkt ook het enthousiasme rondom zijn team in Sittard. "We krijgen ontzettend veel steun en ook de geluiden na de eerste thuiswedstrijd tegen Feyenoord waren heel positief."

Oranje Leeuwinnen

Reijners vindt dat de toevoeging van Fortuna Sittard aan de Vrouwen Eredivisie een goede aanvulling is. "Fortuna is écht een verrijking voor het Nederlandse vrouwenvoetballandschap. Dat komt door de investeerders die het mogelijk maken. En investeringen zijn nodig om een stap te zetten qua niveau van de hele Eredivisie."
Daarnaast vindt Reijners het ook goed dat er nu een Limburgse club is in de Vrouwen Eredivisie. "Overal zat wel iets, maar hier in het zuiden niet. Als wij in dat gat kunnen springen, is dat mooi." Reijners kijkt ook naar samenwerkingen met andere clubs. "Ik denk dat je de samenwerking moet zoeken om meiden een reële kans te geven om te dromen van de Eredivisie, de Champions League en de Oranje Leeuwinnen."