Kostons: 'Verberne is open en eerlijke trainer'

Koen Kostons (links) © Publiciteitvisie
Spits Koen Kostons is vol lof over zijn trainer bij MVV Maastricht: Maurice Verberne. "Maurice is een hele open, eerlijke en relaxte trainer", zegt Kostons.
Onder Verberne beleeft MVV de beste seizoensstart in zes jaar tijd. Daarin heeft Kostons ook een fors aandeel met vier doelpunten en vier assists.

Succesbeleving

Kostons en MVV wonnen afgelopen vrijdagavond op spectaculaire wijze van Willem II. MVV kwam terug van een 0-2 achterstand en maakte in de 95e minuut het winnende doelpunt (3-2). "De succesbeleving in de kleedkamer is fantastisch", zegt Kostons in het L1-programma Tafel Voetbal over de mooie resultaten van de eerste twee maanden. Dat MVV ongeslagen blijft in eigen huis maakt het voor de spits extra mooi. "De thuiswedstrijden dit jaar zijn hartstikke mooi", zegt de Belg dan ook.

Complementair

Toch is het opmerkelijk wat MVV presteert. Zeker omdat de basiself voor een groot gedeelte dezelfde is als vorig seizoen. "Ik was er vorig seizoen niet bij", zegt Kostons als hem wordt gevraagd hoe het kan dat MVV zo goed presteert, vergeleken met afgelopen jaar. "Het klikt allemaal. De keeper en achterhoede willen voetballen, het middenveld is complementair aan elkaar en voorin krijgen we de vrijheid van Maurice Verberne."

Sparren

Verberne is er volgens Kostons onder meer de reden van dat het zo goed gaat. "Ik heb Klaas Wels (de trainer van MVV vorig seizoen red.) maar kort meegemaakt, maar ik klikte niet met Klaas. Dat kan gebeuren. Maurice is een open, eerlijke en relaxte trainer. Je kan met hem overal over sparren en hij wil een omgeving creëren waarin we fouten kunnen en moeten maken."
Bekijk het online-gedeelte van Tafel Voetbal: De Verlenging: