Kylie Waterreus ruilt koersbroek in voor stewardessenoutfit

Kylie Waterreus tijdens een training onderweg met haar ploeggenoten. © Kylie Waterreus
Kylie Waterreus rijdt dinsdag in België haar laatste wedstrijd als profwielrenster. Tijdens de eendagskoers Binche-Chimay-Binche neemt ze afscheid van het peloton.
De 24-jarige Waterreus heeft een baan als stewardess bij KLM geaccepteerd.

Opfriscursus in plaats van trainingskamp

Het zal even wennen zijn voor de renster van de Belgische ploeg Lotto-Soudal. Normaal gaat ze in januari met haar ploegmaats op trainingskamp in een warm land. Nu staat in de eerste maand van het jaar een opfriscursus als stewardess op het programma. Waterreus heeft voordat ze profwielrenster werd de opleiding Luchtvaartdienstverlening met succes afgerond. Na vier weken training gaat ze ingezet worden op Europese vluchten van KLM.

Twee dromen komen uit

Ze vindt het jammer dat ze haar wielerloopbaan gaat beëindigen, maar is ook wel weer toe aan een nieuwe levensfase. "Het voelt goed om het op deze manier af te ronden. Het is mooi als je twee dromen hebt en die allebei kunt laten uitkomen: profwielrenster én stewardess. Dan heb je het goed gedaan", besluit de uit Ulestraten afkomstige Waterreus.

Oude fiets van zolder

Waterreus geeft aan dat ze wel blijft fietsen, maar dan op recreatief niveau. "Maar dan zal mijn vader wel eerst mijn oude fiets van zolder moeten halen, die heb ik altijd bewaard. Dan is het nu het juiste moment om hem weer in elkaar te zetten. Ik ga nu lekker ritjes maken als het zonnetje schijnt .Ik ben af van het altijd moeten fietsen, ook tijdens slecht weer", zegt ze lachend.

Laatste race, dan is voorbij

Dinsdag speldt ze voor de allerlaatste keer een startnummer op haar koerstrui voor de eendagskoers Binche-Chimay-Binche. Met nummer 135 rijdt ze haar laatste koers: 117 kilometers over de door haar geliefde Belgische wegen. Mogelijk kan ze voor de laatste keer in een vroege vlucht meegaan. Naast wegkapitein was dat toch wel een beetje het handelsmerk van haar. Waterreus wist precies op welk moment het peloton in de beginfase van de koers ruimte voor avonturiers gaf. Helaas heeft dat in haar vierjarige profbestaan nooit tot overwinningen geleid. Wel tot veel applaus van het publiek en het respect van haar concurrenten.