Dumoulin klapt, glundert en troost tijdens eigen evenement

Tom Dumoulin is dan geen profrenner meer, maar dat maakt hem niet minder populair bij honderden kinderen. Tijdens Tour de Dumoulin, het wielerevenement dat de voormalig wereldkampioen zelf organiseert, konden kinderen kennismaken met de wielersport.
Dumoulin was pas twee dagen terug van het WK in Australië, maar tijd om uit te rusten had hij niet. Er stonden zondag namelijk honderden kinderen te wachten op een handtekening tijdens Tour de Dumoulin. De Maastrichtenaar organiseerde het wielerevenement in het Geusseltpark dit jaar voor de tweede keer. De voormalig profrenner van Jumbo-Visma die deze zomer besloot te stoppen wil kinderen inspireren en de liefde voor het wielrennen meegeven.

Schaafwond

"Ik ben vierde geworden!", riep een vierjarig jongetje trots tegen Tom Dumoulin. Een iets ouder meisje liet met een beteuterd gezicht haar schaafwond op haar knie zien aan de Maastrichtse voormalig wereldkampioen. "O jee, maar ben je wel gefinisht? Dat is wel heel erg knap." Met alle geduld nam Dumoulin de tijd voor de meer dan 300 kinderen. "Sommigen willen wel drie handtekeningen, op hun helm, frame en T-shirt, dat is wel heel leuk." Behalve kinderen deden er ook ongeveer 800 volwassenen mee aan de toertocht die Dumoulin zelf uitzette.

Emotioneel

Dumoulin was dan wel naar het WK geweest in Australië, niet als profrenner maar als toerist. "Het was ontzettend gezellig tijdens de wegwedstrijd. Toen ze de eerste keer langs kwamen dacht ik wel: het gaat nooit meer gebeuren dat ik daar tussen fiets. Dat was wel emotioneel. Maar uiteindelijk vond ik het als toeschouwer misschien nog wel leuker dan als deelnemer."

Kroeg

Wat Dumoulin in de toekomst gaat doen, daar is hij nog niet over uit. Hij geniet nu vooral van de vrijheid. "Ik heb nu tijd om eens naar de kroeg te gaan met vrienden of een festival mee te pikken. Misschien ga ik ook eens een andere sport proberen." De liefde voor het wielrennen is niet verdwenen, integendeel. "Ik zie mezelf wel terugkeren in de wielersport in de toekomst. Maar nu ben ik blij dat ik het zelf niet meer professioneel doe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!