Sinschek en Smeets Nederlands kampioen ploegentijdrit

Tom Smeets (uiterst links) en Nils Sinschek (uiterst rechts) samen met hun ploeggenoten van JEGG-De Jonge Renner Academy in de kampioenstruien. © Joop Smeets
Nils Sinschek en Tom Smeets zijn samen met hun ploeggenoten van JEGG-De Jonge Renner Academy in Dronten Nederlands kampioen ploegentijdrit geworden.
Sinschek en Smeets legden samen met hu ploeggenoten de 33 kilometer lange ploegentijdrit het snelst af.

53 kilometer per uur

De zes renners van de uit Oosterhout afkomstige wielervereniging reden de omloop met een gemiddelde van meer dan 53 kilometer per uur. Met een tijd van 37 minuten en 6 seconden waren ze 38 tellen sneller dan wielerclub Jan van Arckel. Wielervereniging De IJsselstreek werd uiteindelijk derde.

'Het draaide prima'

Sinschek en Smeets mikten samen met hun ploeggenoten vooraf op een podiumplek. Dat het uiteindelijk een rood-wit-blauwe trui opleverde was een welkome verrassing: "Het draaide vandaag wel prima, bij iedereen van ons team trouwens. We zijn blij dat we dit seizoen met de ploeg op deze manier afsluiten met deze titel."

Team Abloc

De 24-jarige Nils Sinschek reed de overige wedstrijden dit seizoen in het wielershirt van Team Abloc. Een vijftiende plek bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden, gewonnen door Bauke Mollema, was één van zijn beste prestaties dit seizoen. Sinschek komt het meest tot zijn recht in zwaardere koersen waar veel geklommen moet worden. Zo eindigde de Maastrichtenaar onlangs in de vierde etappe van de rittenkoers Turul Romaniei net buiten de top 10 (11e). Sinschek reed in het verleden voor de opleidingsploeg van Team Sunweb, tegenwoordig Team DSM.

Tom Smeets

In tegenstelling tot Sinschek rijdt de 21-jarige Tom Smeets nog niet voor een continentale wielerploeg. Smeets heeft wel al een aantal gesprekken met ploegleiders van continentale ploegen gehad. Op dit moment is er nog geen beslissing voor volgend seizoen genomen. Ook Smeets lijkt het best tot zijn recht te komen in de zwaardere koersen. In de hoog aangeschreven Belgische koers GP Color Code Bassenge behoorde de uit Reuver afkomstige renner tot de smaakmakers. Een derde plaats was zijn beloning.