Wielerclubs Zuid-Limburg slaan handen ineen en fuseren

Afbeelding ter illustratie. © George Deswijzen
De wielerverenigingen Wcl Bergklimmers en TWC Maaslandster Zuid-Limburg gaan op 1 januari 2023 samen op in het nieuw te vormen wielervereniging Zuyd Cycling Team.
Dat hebben de besturen van beide Limburgse wielerverenigingen bekend gemaakt.

Opleiden van talentvolle renners

De nieuwe wielerclub heeft, net als de verenigingen waaruit ze ontstaat, het opleiden van talentvolle wielrenners hoog in het vaandel staan. Met behulp van een aantal gediplomeerde trainers en ploegleiders wil men jonge renners helpen om te ontwikkelen, en mogelijk een springplank zijn voor ambitieuze renners die profrenner willen worden.

Uitstroom van renners buiten de provincie

De laatste jaren kiezen talentvolle Limburgse renners steeds vaker om hun loopbaan bij een vereniging buiten Limburg voort te zetten. Belangrijkste reden voor een clubwissel is meestal het te (buitenlandse) programma en betere begeleiding van trainers en de ploegleiding. Door te gaan werken met gediplomeerde trainers wil Zuyd Cycling Team proberen de talenten binnen huis te houden.
Om de renners een goed wedstrijdprogramma te bieden gaat men samenwerken met Limburg Cycling, de Limburgse wedstrijdorganisatoren, het District KNWU Limburg en de Belgische partnervereniging Sport en Moedig Genk.

Trainen op het Tom Dumoulin Bike Park

Het Tom Dumoulin Bike Park gaat de thuisbasis van wielerteam Zuyd Cycling worden. Twee keer per week worden in Sittard gezamenlijke trainingen door de renners afgewerkt. Naast wedstrijdrijders zijn ook de toerrijders en de afdeling kunstwielrijden in de vereniging opgenomen. Op 20 januari 2023 zal het nieuwe team aan het publiek voor gesteld worden.