Janiek van Sleeuwen stopt definitief bij Handbal Venlo

Janiek van Sleeuwen, links op de foto, met de kampioensschaal. © L1
Na tien jaar handballen in Venlo heeft Janiek van Sleeuwen besloten om een punt achter haar carrière te zetten.
Van Sleeuwen geeft aan dat de beslissing om uiteindelijk tot deze keuze te komen, niet gemakkelijk is geweest. Tot nu toe heeft een groot gedeelte van haar leven zich afgespeeld in en rondom sporthal Craneveld.

Eindelijk de landstitel

Als 15-jarige kwam ze vanuit haar woonplaats Boekel naar de trainingen bij de jeugd. Uiteindelijk wist ze een plek in het eerste team van Handbal Venlo te bemachtigen. Met het behalen van de de landstitel afgelopen seizoen heeft ze haar handbaldroom uiteindelijk compleet kunnen waarmaken.

Met zus Lianne als boegbeeld

Samen met haar zus Lianne was Van Sleeuwen lange tijd één van de boegbeelden van Handbal Venlo. Dat resulteerde uiteindelijk in het dragen van de aanvoerdersband. Lianne van Sleeuwen verliet landskampioen Handbal Venlo op het einde van afgelopen seizoen. De Brabantse spelverdeelster is nu actief in de Zweedse competitie bij GF Kroppskultur.

Maatschappelijke carrière

Tot en met het begin van het seizoen was het niet duidelijk of Lianne Van Sleeuwen deel zou uitmaken van het team van trainer Robin Gielen. Uiteindelijk was de combinatie werk en handballen in de eredivisie niet haalbaar. Van Sleeuwen gaat zich nu richten op haar maatschappelijke carrière.