Embaló en Özyakup leiden Fortuna naar belangrijke zege

Umaro Embaló zette Fortuna op juiste spoor tegen Volendam © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft zijn tweede overwinning op rij binnen. De Sittardenaren versloegen in eigen huis FC Volendam met 2-0. Bij rust was deze stand al bereikt door doelpunten van Embaló en Özyakup.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd met een minuut stilte aandacht besteed aan de stadionramp in Indonesië. Fortuna, getooid met rouwbanden, liet vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Higler blijken de punten in eigen huis te willen houden.

Overwicht

Doelman Filip Stankóvic zag in de beginfase een doelpoging van Burak Yilmaz naast zijn doel gaan en aan de overkant landde een schot van Bilal Ould-Chikh via een Fortuna-verdediger in handen van doelman Ivor Pandur.
Fortuna had het overwicht en doelman Stankóvic werd regelmatig onder vuur genomen door Burak Yilmaz en Umaro Embaló. Een schot van Inigo Cordóba na fraai combinatiespel ging over het doel.

Fortuna scoort

Na ruim een half uur spelen kwam Fortuna Sittard verdiend op voorsprong. Umaro Embaló schoot de bal van afstand in de kruising. Kort daarna moest Bilal Ould-Chikh het veld met rood verlaten na een overtreding op George Cox. Tien minuten later verdubbelde Oguzhan Özyakup de voorsprong. Hij schoot het leer van dichtbij binnen en konden de Fortunezen met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

Tweede helft

Al kort na de hervatting werd een schot van Umaro Embaló op doel gekraakt. Even later was Yilmaz dichtbij de derde treffer van de Sittardenaren. Hij omspeelde doelman Stankovic, maar trof de paal.
Kort daarna kwam Fortuna goed weg toen Robert Mühren een uitgelezen mogelijkheid kreeg op de aansluitingstreffer. Oog in oog met Ivor Pandur schoot de Volendamse spits tegen de doelman aan.

Jacht op derde doelpunt

Fortuna bleef aanvallen en jagen op een derde doelpunt. Een schot van Burak Yilmaz trof het zijnet en een uithaal van Inigo Córdoba trof de lat. Met nog twintig minuten te spelen wisselde trainer Julio Velázquez Umaro Embaló en Inigo Córdoba voor Tunahan Tasci en Rémy Vita. Vita kon een voorzet van Tasci net niet binnen tikken en dat overkwam ook Oguzhan Özyakup toen Yilmaz hem de bal toespeelde. Tien minuten voor tijd maakte Burak Yilmaz de derde treffer voor Fortuna, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Yilmaz een overtreding op doelman Stankovic had begaan.

Verdiende zege

In de slotminuten werd Tasci op de rand van het strafschopgebied van Volendam onderuit gehaald. De overtreding leverde na raadpleging van de VAR geen strafschop op. Fortuna behaalde een verdiende 2-0 overwinning op FC Volendam, maar liet na het doelpuntensaldo op te krikken.