Verstappen nog meer in de recordboeken na tweede wereldtitel

Max Verstappen wordt op de schouders gehesen na zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 © Red Bull Content Pool
Met zijn tweede wereldtitel vestigt Max Verstappen zijn naam nog meer in de geschiedenisboeken van de Formule 1.
Een overzicht van een rijtje statistieken waarin Verstappen nu voorkomt en welke persoonlijke records hij dit jaar (al) heeft gebroken:
-Verstappen brak dit jaar twee keer zijn eigen persoonlijke record als het gaat om vanuit een lage startpositie toch nog de race te winnen. In Hongarije reed hij van P10 naar P1. Een paar weken later, in België, ging hij van P14 naar P1.
-De Limburger won dit jaar voor het eerst in zijn carrière vijf races op rij. In Frankrijk, Hongarije, België, Nederland en Italië (Monza) was de Red Bull-coureur de beste. Tot dit jaar was een reeks van drie overwinningen op rij zijn persoonlijke record.
-Verstappen heeft dit jaar maar liefst zeven Grand Prix-races aan zijn palmares toegevoegd: Saoedi-Arabië, Miami, Azerbeidzjan, Canada, Hongarije, Italië (Monza) en Japan. Daarnaast won de Limburger voor het eerst in zijn carrière een volledige race op het circuit van Spa-Francorchamps.
Max Verstappen komt over de finish in Hongarije © Red Bull Content Pool
-Verstappen is de achtste coureur die het jaar na zijn eerste wereldtitel ook direct de tweede wereldtitel pakt. De laatste coureur die dat lukte was Sebastian Vettel in 2011. De Duitser reed toen ook voor Red Bull Racing.
-De Limburger heeft zich dit jaar in de top acht gereden van coureurs met de meeste Grand Prix-overwinningen. Verstappen staat na zijn zege in Japan op 32 overwinningen. Daarmee is hij op gelijke hoogte komen met Fernando Alonso. Het volgende richtpunt is Ayrton Senna met 41 overwinningen.
-Met twaalf overwinningen heeft Verstappen nu al persoonlijk de meeste races in één jaar gewonnen. Vorig jaar was zijn recordjaar. Toen won hij tien races. Daarnaast won de Limburger ook nog de twee sprintraces in Emilia-Romagna en Oostenrijk. Verstappen kan de komende weken nog jagen op Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Zij wonnen een record aantal van 13 races in één jaar.
Max Verstappen op het podium na de Grand Prix van Nederland, die werd gewonnen door de Limburger © Red Bull Content Pool
-De Limburger stond dit jaar 14 keer op het podium. Zijn record aantal podia in één jaar komt ook uit 2021. Hij stond toen 18 maal op het podium. Verstappen kan dat record dit jaar nog evenaren als hij in alle resterende races op het podium staat.
-Verstappen is de 17e coureur die meer dan één wereldtitel heeft veroverd in de Formule 1.
-Na Sebastian Vettel is Max Verstappen de jongste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die twee wereldtitels veroverd. De Limburger werd vorige week vrijdag 25 jaar. Vettel was 24 jaar toen hij zijn tweede wereldtitel pakte.
-Verstappen heeft naast het veroveren van nog meer Grand Prix-overwinningen nog een mooi doel. De Limburger heeft nu meer dan 100 punten voorsprong in het WK-klassement en slechts drie coureurs in de historie van de Formule 1 hadden meer dan 100 punten aan het eind van het seizoen.
Max Verstappen en Red Bull vieren de wereldtitel van de Limburger © Red Bull Content Pool