Jonge Limburgse atleten opgenomen in bobsleeteam

Links Jaybre Wau en rechts Loren Djolo © privéfoto
Loren Djolo uit Herkenbosch en de Maastrichtse Jaybre Wau zijn geselecteerd voor de Nederlandse bobsleeselectie. De jonge atleten worden klaargestoomd om in 2026 mee te doen aan de Olympische Spelen in Milaan.
De Nederlandse Bob- en sleebond is de laatste maanden op zoek gegaan naar nieuw bobslee- en skeletontalent. Gevraagd: een explosieve sprint, een dosis kracht, teamspirit en flinke portie lef.

Europa Cup

De 18-jarige Jaybre Wau won al meerdere medailles op het NK junioren op de onderdelen discus en kogelstoten. Loren Djolo, 19 jaar, komt uit voor Swift Roermond en is eveneens gespecialiseerd in kogelstoten. De twee jonge talenten blijven zich richten op hun atletiekcarrière maar zullen daarnaast trainen in de bobslee. Djolo is na een selectietraject gekozen als pilote, Wau als remster. De twee talenten gaan zich de komende tijd in Noorwegen en Oostenrijk voorbereiden op de Europa Cup.

Melissa Boekelman

Op Papendal maakte de bond de nieuwe selectie voor de olympische periode bekend, genaamd Team NewCold. De twee jonge talenten kunnen in de voetsporen treden van hun trainster, Melissa Boekelman. De kogelstootster ging in 2014 naar de Olympische Spelen van Sotsji als reserve voor het bobsleeteam.

Kimberley Bos

Vaandeldraagster voor de Nederlandse bond is de 28-jarige Kimberley Bos. Zij schreef in februari van dit jaar geschiedenis door met een bronzen plak als eerste Nederlander ooit een olympische medaille te winnen in het skeleton. Technisch directeur Vincent Kortbeek hoopt dat de talenten zich goed gaan ontwikkelen. “We zijn blij dat NewCold zich ook voor de komende vier jaar aan onze bond heeft verbonden. Dat stelt ons in de gelegenheid een plan voor een langere termijn te maken. Daarin past ook talentontwikkeling met een trainingskamp in Igls en een aantal nieuwe testen in het voorjaar. Ik hoop dat atleten zich geïnspireerd voelen door het succes van Kimberley.”