Bevo verliest ook vijfde wedstrijd in BeNe-League

Richard Curfs als trainer van HandbaL Venlo © Orange Pictures
De handballers van Herpertz Bevo hebben ook de vijfde wedstrijd in de BeNe-League verloren. In Visé ging het team uit Panningen met 27-21 onderuit tegen de zuiderburen.
Het team van Richard Curfs kon de Belgen in de beginfase redelijk volgen, maar keek na een kwartier spelen al tegen een 10-6 achterstand aan. Terwijl de voorsprong van HC Visé groeide, kreeg Bevo bijna tien minuten lang de bal niet in het doel van de tegenstander. Bij rust stond Bevo met 16-8 achter.

Bevo komt sterk terug

Na de hervatting liepen de handballers uit Visé uit tot 23-11. Bevo kwam sterk terug, maar kon het gat van zes doelpunten niet dichten.

Lions te sterk voor Eupen

Kembit Lions kreeg de handballers van Eupen in de Stadssporthal in Sittard op bezoek. Het team van coach Christoph Jauernik stond halverwege de eerste helft met 10-6 voor, maar zag de Belgen daarna snel dichterbij en zelfs op gelijke hoogte (18-18) komen. Met een voorsprong van 20-18 sloot Lions het eerste deel van de wedstrijd af.

Tandje hoger

Na rust kon Eupen het Sittardse team nog een tijdlang volgen, maar na 21-20 schakelde Lions een tandje hoger. Halverwege de tweede helft hadden de Sittardenaren een comfortabele voorsprong van 30-23, vergrootten het gat tot 38-28 om de bezoekers uiteindelijk met een 40-32 nederlaag naar huis te sturen.

Lions tweede

Kembit Lions heeft na vijf wedstrijden negen punten en staat daarmee op de tweede plaats in de BeNe-League. Bevo deelt de tiende plaats met Red Tags en Atomix.