BAL verliest openingswedstrijd BNXT-league

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De Basketbal Academie Limburg heeft de openingswedstrijd in de BNXT-League verloren. In Sporthal Boshoven eindigde het duel tegen Den Helder Suns in een 75-78 overwinning voor de bezoekers.
Het team van coach Radenko Varagic miste de geblesseerde Neil Masnic en leed in de eerste periode veelvuldig balverlies. Dankzij vijf driepunters sloot BAL het eerste periode af met een 18-16 voorsprong.

BAL loopt uit, maar verspeelt marge

De twee teams hielden elkaar in het eerste deel van de tweede periode in evenwicht, maar na 20-20 sloeg BAL een gat van acht punten (29-21). Den Helder kwam sterk terug en met 29-30 voor. De Weerter basketballers bereikten de rust met een 33-32 voorsprong.

Den Helder beter in afwerking

In de derde periode voltrok zich hetzelfde scenario. BAL nam afstand van Den Helder, maar zag het verschil verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met een achterstand van 53-56 begon BAL aan het laatste deel van de wedstrijd. De Weertenaren werkten de achterstand weg, waarna de teams elkaar in evenwicht hielden. In de slotfase was Den Helder Suns beter in de afwerking en trok met 75-78 aan het langste eind.