Verstappen tweede in afsluitende vrije training in Singapore

Max Verstappen in de derde vrije training. © Orange Pictures
Max Verstappen heeft zich in de derde vrije training voor de Grand Prix van Singapore tussen de beide Ferrari's genesteld.
De Limburgse Red Bull-coureur gaf op het natte asfalt ruim een halve seconde toe op Charles Leclerc, die de snelste tijd noteerde.

Halve seconde

Verstappen besloot de sessie op het stratencircuit als tweede, met een ronde die een halve seconde sneller was dan die van Ferrari-rijder Carlos Sainz. Achter hen werd Fernando Alonso (Alpine) vierde, voor de teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez.

Condities

De trainingssessie kende een ongebruikelijk verloop. Door de regenval was de baan verraderlijk glad en verscheen in het eerste halfuur zelfs geen enkele bolide op de baan. Daarna gingen de coureurs onder moeilijke condities wel op zoek naar snelle rondetijden.

Wereldtitel

Verstappen kan zondag al de wereldtitel grijpen, maar die kans is niet al te groot. Verstappen moet dan zelf de grand prix winnen en is daarnaast afhankelijk van een minder resultaat van zowel Leclerc als Perez.

Live

Zaterdag begint de kwalificatie om 15:00 uur. De race start zondag om 14:00 uur en is live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de Grand Prix van Singapore in L1's autosportprogramma Pitlane: