Video: Van Helden hoofdrolspeler in spektakelstuk MVV

Grote vreugde bij MVV na de 3-2 van Rein van Helden © PubliciteitVisie
Opnieuw was het een spectaculaire avond in De Geusselt, want MVV won voor de vierde keer in eigen huis. Maar de manier waarop zal de fans nog wel even bijblijven: een 0-2 achterstand in de laatste 20 minuten omzetten in een 3-2 zege tegen Willem II.
De winnende treffer in de 95e minuut zorgde voor een explosie van vreugde in De Geusselt.

Sprakeloos

Ook trainer Maurice Verberne was even sprakeloos na afloop: "Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen." Daarna kwam de MVV-trainer toch tot een korte analyse: "Qua spelbeeld vind ik het wel een terechte overwinning. In de eerste helft hebben we niet veel kansen gecreëerd. En je weet dat zij maar twee kansen nodig hebben", verwijst Verberne naar de snelle 2-0 voorsprong van de Tilburgers, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Eredivisie. "In de tweede helft hebben we het iets omgezet en zijn we opportunistischer gaan spelen. Maar deze slotfase had ik ook niet verwacht."

Bal van de lijn

Hoofdrolspeler van de wedstrijd was Rein van Helden. De verdediger liet zich in aanloop naar de 2-0 te makkelijk aftroeven door Michael de Leeuw, haalde in de 93e minuut een bal van de lijn en zorgde in minuut 95 met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal voor de winnende treffer. "Het was een perfecte bal. Ik kreeg hem perfect op mijn hoofd en knik 'm binnen. Geweldig."
Bekijk de volledige reactie van matchwinner Rein van Helden na afloop:

Mooiste avond

Ook Nicky Souren stond na afloop met een glimlach de pers te woord: "Deze avond was de mooiste van mijn carrière. Ondanks de snelle 2-0 achterstand, hadden we wel het gevoel dat we het konden rechttrekken." Toch had de middenvelder niet meer verwacht dat MVV nog zou kunnen winnen. "Ik dacht dat hij niet meer ging vallen, maar dan krijg je een vrije trap en dan wordt het fifty-fifty en dan valt ie."

Vierde

Op de vraag wat Verberne het zegt dat zijn team won van een elftal met veel Eredivisie-ervaring reageerde hij redelijk nuchter: "We zijn op de goede weg. Deze groep zit meer in dan veel mensen vooraf hebben gezegd. Ik ga niet zeggen dat we heel hoog gaan eindigen, maar we zijn op de goede weg." En die goede weg leidt voorlopig naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat MVV ongeveer zo hoog stond na negen wedstrijden was in 2016. Toen stond MVV vijfde. "Foto maken!", zegt Verberne grappend over de vierde positie. "Het is mooi, maar we moeten gewoon met de voetjes op de grond blijven."
Komende vrijdag wacht de Maastrichtenaren weer een uitwedstrijd. Dan gaat MVV op bezoek bij TOP Oss.