Video: Het geduld van VVV'er Özcan Yasar wordt beloond

Rick Kruys geeft VVV-Venlo veel vertrouwen © Orange Pictures
VVV-aanvaller Özcan Yasar moest het dit seizoen lang doen met invalbeurten. Tot vrijdagavond in Breda tegen NAC. En de aanvaller betaalde het vertrouwen terug.
Yasar dankte zijn basisplaats mede aan de afwezigheid van de zieke Nick Venema. "Het was mijn eerste echte basisplaats in het betaalde voetbal," vertelt Yasar na afloop. "Ik hoorde woensdag dat ik zou spelen. De trainer zei dat ik er klaar voor was, dat voelt dan goed."

Doorbraak

Dat Rick Kruys koos voor de jonge aanvaller, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van NAC Breda, zegt ook veel over de werkwijze in Venlo en de juiste touch van de trainer bij het elftal. "Dit is het eerste jaar dat ik echt bij een eerste elftal zit, dus het voelt ook wel als een doorbraak," aldus een tevreden Yasar die zijn optreden bekroonde met een assist.
Bekijk hier het hele interview met Özcan Yasar

Bevestiging

De goede wedstrijd in Breda is voor de VVV ook de bevestiging dat er voetballend leven in zit. Met last-minute ontsnappingen viel het kwartje al regelmatig de goede kant op. Nu spelen de Venlonaren een vol stadion van NAC stil. Met een gedeelde vierde plaats haakt het elftal van Kruys aan bij de top van de ranglijst en zal er reikhalzend worden uitgekeken naar de uitwedstrijd van komende vrijdag, tegen de nummer zes in de stand, Roda JC.