Pijnlijke nederlaag voor Roda JC in Almere

Roda -trainer Jurgen Streppel baalt van nederlaag tegen Almere City © Orange Pictures
Roda JC heeft in Flevoland het tweede verlies van dit seizoen geleden. Almere City bleek in eigen huis te sterk: 2-1.
Daar waar de club uit Kerkrade dit seizoen een patent heeft op belangrijke doelpunten in de slotfase van de wedstrijd, lukte het dit keer niet. Sterker nog: tien minuten voor tijd moest Roda JC een cruciaal tweede tegendoelpunt incasseren.

Overwicht

Roda JC had in Flevoland in de openingsfase het overwicht en creëerde ook de eerste mogelijkheid via Dylan Vente. Maar de eerste goal kwam op naam van Lance Duijvestijn van Almere City. Hij passeerde doelman Moritz Nicolas, na 18 minuten, in twee instanties.

Gelijkmaker

Lang hoefde de ploeg van Jurgen Streppel niet tegen een achterstand aan te kijken, want centrale verdediger Ted van de Pavert zorgde drie minuten later alweer voor de gelijkmaker. Een fraaie kopbal bij de tweede paal uit een scherp aangesneden vrije trap van Bryan Limbombe.

Wijzigingen

Bij Almere City ontbrak Jorrit Smeets logischerwijs, hij revalideert nog van een knieblessure. Bij Roda JC begon Van de Pavert centraal achterin, waar ook Phil Sieben, Niek Vossebelt en Romano Postema een basisplek kregen. Met de wijzigingen in de opstelling liet Streppel zien over een brede selectie te beschikken, maar ook dat er met name op het middenveld nog wordt gezocht naar de juiste balans en samenstelling.

Keepers

Na de pauze waren er vooral hoofdrollen weggelegd voor beide keepers. Nadat Roda JC aanzette was Nils Röseler dicht bij een doelpunt met een kopbal. En even later kopte Vente in kansrijke positie de bal in handen van doelman Nordin Bakker. Aan de andere kant moest Roda-doelman Nicolas al zijn kwaliteiten aanspreken om een tweede Almere-treffer te voorkomen. Die kwam er tien minuten voor tijd via invaller Thomas Poll.

Stand

Hoewel pas de tweede nederlaag van het seizoen, was het wel een pijnlijk verlies. De ploeg zakt daardoor op de ranglijst van plek vier naar zes en heeft bovendien nu twee punten achterstand op provinciegenoten MVV en VVV.