Eerste zege ooit: Fortuna Vrouwen schrijven geschiedenis

Charlotte Hulst met twee doelpunten belangrijk voor Fortuna Vrouwen © Dave Rietbergen
Het vrouwenelftal van Fortuna Sittard heeft voor een historisch moment in de clubgeschiedenis gezorgd. In de derde wedstrijd van het seizoen werd voor het eerst gewonnen: 2-5 tegen PEC Zwolle
Het elftal van trainer Roger Reijners is dit seizoen toegetreden tot de hoogste voetbalafdeling en kende een zware competitiestart met twee nederlagen en nul doelpunten tegen Ajax en Feyenoord. Dat is sinds vrijdagavond anders. De zege op in en tegen Zwolle was overtuigend.

Historie

In die eerste helft was Charlotte Hulst de grote vrouw. Zij opende de score na zes minuten spelen en ging daarmee de boeken in als maaktster van het eerste doelpunt van Fortuna Vrouwen ooit in de Eredivisie. Na een kwartier raakte zij de lat om even later de score te verdubbelen. Een kickstart en een veilige 0-2 voorsprong. Zo leek het, want na de aansluitingstreffer van Walk namens de PEC kwam de thuisclub nog voor de pauze langszij: 2-2 via Maatman.

Beloning

Net als in de eerste helft nam de ploeg van Roger Reijners initiatief, maar vergat zichzelf in eerste instantie te belonen. Totdat Moïsa van Koot na 62 minuten de Sittardenaren weer op voorsprong bracht op aangeven van de Belgische sterspeelster Tessa Wullaert. Tien minuten later viel de beslissing toen Anna Knol en even later Wullaert de eindstand op 2-5 bepaalden, tweemaal op aangeven van Alieke Tuin.

Stand

Door die overwinning staat Fortuna Vrouwen met drie punten uit drie duels op de zesde plaats in de Eredivisie Vrouwen.