VVV-Venlo verstoort met zege verjaarsfeestje NAC

Johansson scoorde voor VVV-Venlo © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft met een 1-2 overwinning het feestje van het jarige NAC verstoord. De Venlonaren vergaten in de eerste helft de fouten van NAC af te straffen, kwamen kort na rust op voorsprong, maar zagen de thuisploeg weer op gelijke hoogte komen. In de slotfase kwam VVV-Venlo door een doelpunt van Johansson op 1-2 en gaf het de winst niet meer uit handen.
NAC Breda en VVV-Venlo zorgden in het bomvolle Rat Verlegh stadion voor een aardige openingsfase op de 110e verjaardag van de Brabantse club. Ezechiel Banzuzi kopte in de eerste minuten de bal op het dak van het doel van Ennio van der Gouw. Kees de Boer had de 0-1 op zijn schoen, maar zag zijn schot gestopt door de Bredase goalie.

Vermakelijk

Beide teams vermaakten de toeschouwers, maar kansen leverde dat nauwelijks op. Een vrije trap van NAC aan de rand van het strafschopgebied werd weggekopt door Sem Dirks. Halverwege de eerste helft brak De Boer op rechts door, zette de bal voor, maar Sven Braken kopte over.
De Venlonaren hadden geruime tijd het overwicht, maar konden dat niet in treffers uitdrukken. Een voorzet van debutant Özcan Yasar op Sven Braken leverde niet meer dan een hoekschop op. Ook een vrije trap van Robert Klaasen op de helft van NAC bereikte Sven Braken, maar zijn schot op doel landde in handen van doelman Roy Korsmit. In het laatste minuten voor rust waren de rollen omgedraaid en was NAC de ploeg die op een treffer joeg. Resultaat leverde dat niet op.

Verdiend op voorsprong

Een paar minuten later kwam VVV verdiend op voorsprong. Özcan Yasar gaf de bal vanaf de achterlijn aan Huisman, die de bal laag bij de tweede paal in het Bredase doel schoot. Kort daarna kreeg VVV-Venlo weer een kans, maar de bal ging over het doel van Kortsmit. Ook NAC kreeg mogelijkheden, maar vanuit kansrijke positie schoot Jort van der Sande in het zijnet.
VVV probeerde van de fouten in de Bredase verdediging te profiteren, maar Kees de Boer kon een aanval niet met een doelpunt afronden.

Gelijkmaker

Na een uur spelen leek de energie bij VVV af te nemen en kreeg NAC kansen om gelijk te maken. Van der Gouw was met een prima redding halverwege de tweede helft de reddende engel toen hij een schot van de doorgebroken Banzuzi stopte, maar hij was machteloos toen Boyd Lucassen twintig minuten voor tijd de bal op zijn pantoffel kreeg en het leer in het Venlose doel schoot. Kort daarna zwijnde NAC toen Thijme Verheijen van afstand op de lat schoot.

VVV weer op voorsprong

Twaalf minuten voor tijd kwam VVV-Venlo weer op voorsprong. Thijme Verheijen zette de bal vanaf de achterlijn voor en Carl Johansson tikte de bal binnen: 1-2. NAC ging in de slotfase nog vol in de aanval. Javier Vet zag zijn schot gekraakt worden en doelman Van der Gouw voorkwam dat Jort van der Sande en Ayouba Kosiah nog verandering in de stand konden brengen. VVV kroop in blessuretijd nog door het oog van de naald, maar verstoorde met de 1-2 overwinning het verjaardagsfeestje van de Bredanaren.