Knappe comeback MVV tegen Willem II

Afbeelding ter illustratie © Rein van Helden scoort de 3-2 tegen Willem II | Forto: Frank Kerbusch PubliciteitVisie
MVV heeft in eigen stadion voor een daverende verrassing gezorgd. De Maastrichtse ploeg boog een 0-2 achterstand bij rust om in een 3-2 winst. De MVV-doelpunten werden gescoord door Marko Kleinen, Koen Kostons en de winnende kwam op naam van Rein van Helden.
De Tilburgse ploeg van trainer Kevin Hofland stond in Maastricht na 20 minuten al met 0-2 voor. MVV had voor rust weinig in te brengen. Hoe anders zou dat in de tweede helft worden. Bij MVV waren de verdedigers Leroy Labylle en Rico Zeegers weer fit, maar Maurice Verberne stuurde dezelfde elf het veld in als afgelopen weken. En dus werd het centrale duo in de defensie gevormd door Marco Kleinen en Rein van Helden, aangevuld met linksback Lars Schenk en Tim Zeegers als rechtsback.

Anders

Afwijkend van de eerdere thuiswedstrijden dit seizoen opende de thuisploeg níet al vroeg en als eerste de score. Vrijdagavond was dat voorbehouden aan Willem II-speler Michael de Leeuw. Romain Matthys stopte de inzet in eerste instantie nog, maar was kansloos op de rebound. Na vier minuten keek MVV tegen een 0-1 achterstand aan. Na die voorsprong speelden de gasten op de counter. Ze gunden MVV het balbezit en kwamen er in de 18e minuut met een rappe aanval uit. Nick Doodeman, die de voorzet gaf bij de 0-1, tekende voor de 0-2. Een bal van Sven Blummel op Koen Kostons vormde de eerste Maastrichtse mogelijkheid, maar doelman Kostas Lamprou redde. Net voor de rust waren er een drietal schotpogingen van MVV op het Tilburgs doel. Daarmee bleef de hoop op een beter resultaat overeind.

Kleinen

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. Het eerste kansje was voor Koen Kostons, maar zijn schot vanaf rand zestien ging net naast. Mart Remans kreeg twee mogelijkheden op rij, maar ook zijn beide pogingen bleven zonder resultaat. Orhan Dzepar raakte geblesseerd, waarop trainer Verberne Rico Zeegers het veld instuurde en Marko Kleinen liet doorschuiven naar het middenveld. En híj was het die in de 70e minuut de aansluitingstreffer maakte. Kleinen kapte een tegenstander uit en met een machtig schot in de bovenhoek tekende hij voor de 1-2.
Verberne wisselde vervolgens Sven Blummel en Lars Schenk voor Ruben van Bommel en Leroy Labylle. Remans had dé kans op de gelijkmaker en invaller Rico Zeegers voorkwam een grotere achterstand met een prima sliding.

Helden

Een spannende ontknoping brak aan. Koen Kostons bracht MVV in de 86e minuut langszij, 2-2. Het publiek schreeuwde de thuisploeg nog fanatieker naar voren en MVV vond het ene punt niet genoeg en zocht de aanval. In de zes minuten extra tijd gebeurde het onwaarschijnlijke. Verdediger Rein van Helden besliste het duel in Maastrichts voordeel. Net daarvoor had hij aan de andere kant een bal van de lijn gehaald.
Door de zege staat MVV op de vierde plaats na negen wedstrijden.