Siovas twijfelgeval bij Fortuna voor kraker tegen Volendam

Fortuna-verdediger Siovas heeft nog last van een blessure en is een twijfelgeval voor het duel met FC Volendam © Orange Pictures
Fortuna Sittard gaat met een goed gevoel richting de kelderkraker tegen FC Volendam. "Maar de stand is op dit moment niet het belangrijkste", zegt trainer Julio Velázquez.
Dat goede gevoel heeft enerzijds te maken met de overwinning in de laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior, maar ook met het gegeven dat de coach twee volle weken met zijn groep heeft kunnen werken.

Accenten

"We hebben goed hebben kunnen trainen en werken aan verschillende systemen. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht." Voor Julio Velázquez een waardevolle periode, zodat hij steeds meer eigen accenten kon leggen. "Er is hard gewerkt, maar we hebben steeds gezorgd voor goede een arbeid-rust-verhouding. Voor ons als trainers geldt dat niet", zo legt de Spanjaard uit. "Voor ons ligt er veel werk. Zeker nu ik pas eigenlijk net hier ben, kan ik alle tijd goed gebruiken. En dat lukt, want ik voel me steeds meer thuis."

Mbuyamba

Het gevoel kan alleen maar beter worden als er zondag wordt gewonnen van FC Volendam. Die ploeg, met Maastrichtenaar Xavier Mbuyamba in de gelederen, staat slecht één punt boven Fortuna. "Maar de stand is op dit moment niet zo heel erg belangrijk. We moeten nu alles per wedstrijd bekijken. En als we daar presteren, dan komt dat met de stand vanzelf wel goed," vertelt Velázquez.

Siovas

Tegen de Noord-Hollanders ontbreekt Mats Seuntjens zeker, vanwege een schorsing na zijn twee gele kaarten tegen Excelsior. Verder is de selectie zo goed als compleet. "Alleen Siovas is nog een twijfelgeval. Hij viel uit tegen Excelsior en heeft de afgelopen tijd aangepast getraind. We testen hem tijdens de laatste training op zaterdag nog uitgebreid om te kijken of hij alsnog fit genoeg is."

Live

De aftrap, zondag in Sittard is al om 12.15 uur. Het duel is uiteraard live te volgen via L1 Radio.