Verstappen klokt tweede tijd in eerste training Singapore

Archiefbeeld van Max Verstappen. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft op zijn 25ste verjaardag de tweede tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Singapore.
De Limburgse coureur van Red Bull stond lang bovenaan de tijdenlijst, maar aan het einde van de training dook Lewis Hamilton in de Mercedes met 1.43,033 net onder de beste tijd van Verstappen (1.43,117).

Leclerc

Ferrari-coureur Charles Leclerc eindigde op het stratencircuit van Marina Bay als derde, op vier tienden van een seconde van de Brit. Ook Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, zat als nummer 4 van de uitslag nog binnen een seconde van Hamilton.

Titelkansen

Verstappen kan zondag al zijn tweede wereldtitel binnenhalen, al is hij daarbij wel afhankelijk van de resultaten van Leclerc en Pérez. De kopman van Red Bull acht zelf de kans realistischer dat hij volgende week in Japan weer wereldkampioen wordt.
De Formule 1 is na drie jaar terug in Singapore. In 2020 en 2021 werd vanwege de coronapandemie niet geracet over het Aziatische stratencircuit. De Duitser Sebastian Vettel won in 2019 in een Ferrari de laatste editie van de GP van Singapore, Verstappen eindigde toen als derde.

Muur

Lance Stroll zorgde ervoor dat de eerste training even moest stilgelegd. Met nog ruim een kwartier te gaan, raakte de Canadees met de achterkant van zijn Aston Martin de muur. Het team adviseerde hem de beschadigde auto direct aan de kant te zetten, om verdere schade te voorkomen.

Ferrari

Leclerc bekeek het eerste half uur van de training vanuit de pits, omdat de Ferrari-monteurs bezig waren met de remmen van zijn auto. De nummer 2 van de WK-stand kon in het laatste half uur alsnog heel wat rondes rijden. Alex Albon kwam de training zonder problemen door. De Thaise coureur van Williams miste drie weken geleden de GP van Italië vanwege een blindedarmontsteking. Zijn Nederlandse vervanger Nyck de Vries eindigde op Monza als negende en pakte zo bij zijn Formule 1-debuut 2 punten. Albon is inmiddels hersteld en kan in Singapore weer racen.
Om 15:00 uur begint de tweede training. Zaterdag is de kwalificatie voor de race van zondag, die dan om 14:00 uur van start gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!