VVV-Venlo zonder zieke Nick Venema naar Breda

Nick Venema in VVV's uitduel tegen De Graafschap. © Orange Pictures
Na acht speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie bedraagt het verschil tussen NAC Breda en VVV-Venlo welgeteld twee doelpunten.
Zowel de Bredanaars als de Venlonaren pakten 14 punten, door viermaal te winnen, twee keer gelijk te spelen en twee keer te verliezen. Wat betreft het doelsaldo doet NAC (+2) het een fractie beter dan VVV (0). Vrijdag spelen de nummers zes en acht van de KKD tegen elkaar.

Organisatie

En dat gaat gebeuren in het Rat Verlegh Stadion, de bij vlagen kolkende thuishaven van NAC. "Het is een lastige ploeg om tegen te spelen, zeker in hun stadion", zegt VVV-coach Rick Kruys. "Het is voor ons zaak om daar onder de druk uit te voetballen." Dat wil de oefenmeester bovenal doen met een goede organisatie in zijn ploeg, aangevuld met een gezonde portie flair op de momenten dat het kan.

Op vreemde bodem

VVV heeft op vreemde bodem al aardige dingen laten zien; er werd gewonnen bij De Graafschap en TOP Oss (beide 1-2) en drie treffers bleken niet genoeg voor punten in Almelo, waar Heracles met 5-3 aan het langste eind trok. "We hebben de kwaliteiten om het in zulke duels goed te doen", vindt Kruys, die weet dat VVV in de omschakeling volop gebruik kan maken van haar snellere spelers.

Ziek

Maar de allersnelste ontbreekt vrijdag. Aanvaller Nick Venema is ziek en reist niet mee naar Breda. Een hard gelag voor Kruys, die zijn tactisch plan daar niet door laat beïnvloeden. Verder kan de coach zoals bekend de komende maanden niet beschikken over doelman Lukas Zima. Tristan Dekker is wel klaar voor speelminuten, zij het alleen als invaller.

Live

De wedstrijd NAC Breda - VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is, net als Almere City - Roda JC en MVV - Willem II, live te volgen via L1 Radio.