Pitlane: Zó wordt Verstappen dit weekend al wereldkampioen

De Pitlane-studio. © L1
Zes races voor het eind van het Formule 1-seizoen kan Max Verstappen zich al kronen tot wereldkampioen. Hoe realistisch is het dat dit al in de straten van Singapore gebeurt?
L1's F1-analist Xavier Maassen denkt dat het feestje nog heel even uitgesteld moet worden: "In een normale wedstrijd finisht Leclerc niet buiten de top zeven."

Geen haast

Verstappen zelf gaf al aan niet zo bezig te zijn met de aanstaande wereldtitel. "Ik denk niet echt aan het kampioenschap", zo liet de Red Bull-coureur optekenen. "Er is geen haast." De regerend wereldkampioen heeft een enorme voorsprong op zijn achtervolgers en dus is het niet de vraag of, maar wanneer hij de titel grijpt.

Stoeltjes

In deze uitzending van Pitlane wordt verder ingezoomd op het stratencircuit, de weersverwachting, en gaat de blik ook al eventjes richting het aankomend seizoen: wie gaan de nu nog vrije stoeltjes vullen?

Live

De Grand Prix van Singapore begint zondag om 14:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.