Video: MVV wil beste seizoensstart in zes jaar verlengen

Mart Remans juicht na zijn doelpunt in De Geusselt tegen Jong Ajax © Orange Pictures
MVV Maastricht wil vrijdagavond tegen Willem II de ongeslagen thuisreeks voortzetten en daarmee ook de beste seizoensstart sinds de jaargang 2016-2017 een vervolg geven.
En de wedstrijd tegen Willem II, dat twee plekken hoger staat op de ranglijst, moet vrijdagavond de volgende thuisoverwinning opleveren en daarmee ook de derde zege op rij.

Willem II

Maar trainer Maurice Verberne weet ook dat de ploeg van Kevin Hofland niet zomaar te verslaan is. "Het is een goed voetballende ploeg en ook Eredivisiewaardig. We kunnen ons daaraan gaan meten. Op lange termijn willen we ook op dat niveau terechtkomen, dus dit is een mooi meetmoment. Het wordt een mooie uitdaging voor ons."
Ook aanvaller Sven Blummel verwacht geen gemakkelijke avond. "Het is een heel ervaren ploeg: ze zijn al zes wedstrijden ongeslagen. Het wordt lastig, maar ik denk dat als we ons spel laten zien en onze kracht tonen, het een mooie wedstrijd gaat worden."
Bekijk het volledige interview met Maurice Verberne in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Willem II:

Ziekenboeg

MVV kan vrijdagavond weer beschikken over Leroy Labylle en Rico Zeegers. Beide spelers zijn fit genoeg om bij de selectie aan te sluiten. Voor Matteo Waem komt de ontmoeting met de Tilburgers te vroeg. Verberne hoopt dat hij volgende week weer kan aansluiten.
Met de terugkeer van Labylle en Zeegers stroomt de ziekenboeg in ieder geval wat leger en heeft de MVV-trainer meer verdedigende keuzes. De afgelopen wedstrijden stonden Marko Kleinen en Rein van Helden in het hart van de defensie. "We hebben Marko als middenvelder achterin gezet, maar dat hij zich zo zou ontwikkelen had ik ook niet verwacht. En Rein doet het ook heel goed. Het is alleen maar goed dat de breedte van de selectie alleen maar groter wordt."

Tegentreffer

Ondanks dat het defensief goed staat, incasseerden de Maastrichtenaren tot nu toe in elke wedstrijd een tegendoelpunt. Verberne hoopt dat in de wedstrijd tegen Willem II voor het eerst 'de nul' wordt gehouden. "Ik had vorige week (tegen Dordrecht red.) daar wel op gehoopt, maar uiteindelijk gaat het om resultaat en hoe we spelen, maar het mag binnenkort weleens gebeuren en het liefst vrijdag."
Bekijk het interview met Sven Blummel:

Thuispubliek

De aandacht voor MVV groeit in ieder geval de afgelopen weken en de afgelopen twee thuiswedstrijden zaten er ongeveer 6000 fans op de tribune. Ook vrijdagavond worden er meer dan 5000 toeschouwers verwacht. "Het geeft ons wel een extra boost", zegt Blummel. "Het is hier nooit stil en het is mooi voor ons om te weten dat ze achter ons staan."

Live

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en Willem II is vrijdagavond vanaf 20:00 uur te volgen via L1 Radio.