Verstappen heeft geen haast: 'Denk niet echt aan de titel'

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Max Verstappen kan aanstaande zondag de wereldtitel in de Formule 1 grijpen. Waar veel fans naar dat moment uitkijken, is Verstappen er naar eigen zeggen niet zo mee bezig.
"Ik denk niet echt aan het kampioenschap", zo luidt het toch enigszins opmerkelijk statement van de Red Bull-rijder in de aanloop naar de Grand Prix van Singapore.

Geen haast

Het heeft ongetwijfeld te maken met de spreekwoordelijke zetel waar Verstappen in zit: de voorsprong op zijn achtervolgers is dusdanig riant dat het niet de vraag is of, maar wanneer de Limburger de titel opeist. "Ik wil gewoon een positief weekend op de baan hebben en het race voor race bekijken. Er is geen haast."

Winnen noodzaak

Om in de straten van Singapore wereldkampioen te kunnen worden, moet Verstappen hoe dan ook de race winnen. Ervan uitgaande dat hij dat met de snelste raceronde doet, moet Charles Leclerc (Ferrari) in dat geval als achtste of lager finishen, en teamgenoot Sergio Pérez vierde of lager.

Uitdagend

Verstappen weet dat er genoeg uitdagingen op de weg naar de overwinning liggen. "Het is belangrijk om een goede kwalificatieronde te rijden, dus we zullen ons daarop concentreren. Tijdens de race moeten we gewoon overal op voorbereid zijn, want er zijn meestal veel safety cars. Over het algemeen is het een uitdagend circuit, de luchtvochtigheid is zwaar voor het lichaam en het is erg moeilijk om een perfecte ronde te rijden vanwege de krappe bochten en de vangrails direct naast de baan."

'Een van de beste'

Daarnaast zal het weer even wennen zijn voor de rijders: door de coronaproblematiek werd de Grand Prix van Singapore in 2019 voor het laatst verreden. "We zijn er een paar jaar niet geweest, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de baan erbij ligt. Het is absoluut een van de beste races van het jaar en het is een prachtige plek om te zijn."

Voorbeschouwing

Donderdag blikt L1's autosportprogramma Pitlane uitgebreid vooruit op het raceweekend. De uitzending is vanaf 17:00 uur te bekijken op L1 TV en de online kanalen.