Martens en Janssen niet opgeroepen voor Oranje

Lieke Martens in duel met de Française Eve Perisset © Orange Pictures
Bondscoach Andries Jonker heeft Lieke Martens en Dominique Janssen niet opgeroepen voor de Oranje-voetbalsters. Romée Leuchter en Lynn Wilms zijn de twee Limburgse speelsters die wel een uitnodiging kregen voor de komende interlands.
Martens ontbreekt al sinds ze tijdens het EK afhaakte met een blessure. Sindsdien heeft de sterspeelster gerevalideerd bij haar nieuwe club Paris Saint-Germain en daar inmiddels ook haar rentree gemaakt, inclusief een doelpunt in de Champions League.
Lieke Martens (r) na haar doelpunt voor PSG in de Champions League © Orange Pictures

Vaste waarde

Het geeft de nieuwe bondschoach vooral de gelegenheid om ook andere speelsters te bekijken. "We kijken naar wat het beste is voor ieder individu", zo legt Jonker de keuze uit. "Na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om hen dit keer niet op te roepen." Dominique Janssen ontbreekt om dezelfde reden. De speelster van VfL Wolfburg is normaalgesproken een vaste waarde in de Nederlandse ploeg. Ook tijdens de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd met IJsland, begin september in Utrecht, was ze erbij.

Wereldkampioenschap

Leuchter (Ajax) en Wilms (VfL Wolfsburg) melden zich begin oktober wél in Zeist voor de oefenduels met Zambia en Noorwegen. Met die twee oefenwedstrijden start Oranje aan de voorbereiding op het WK 2023 dat komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland plaatsvindt. De loting voor dat wereldkampioenschap voetbal is op zaterdag 22 oktober in Auckland, Nieuw-Zeeland.