Van Geneugden gaat voor vol MVV-stadion

Stadion De Geusselt, het stadion van MVV © Orange Pictures
Technisch manager Ronny van Geneugden hoopt dat MVV Maastricht richting het einde van het seizoen een steeds voller stadion krijgt. "Als er richting de 7000 of 8000 mensen zitten, hebben we heel goed gewerkt", zegt de technisch manager.
Bij de laatste thuiswedstrijden van MVV zaten ongeveer 6000 toeschouwers op de tribunes van De Geusselt. In het stadion kunnen 8800 toeschouwers zitten.
Van Geneugden was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal om te praten over de goede prestaties van MVV.

Kwaliteitsinjectie

MVV Maastricht heeft twee goede eerste maanden van het seizoen achter de rug. De Sterrendragers staan op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en boekten afgelopen vrijdag hun eerste uitzege tegen FC Dordrecht. Van Geneugden over het succes van MVV: "We hebben gekozen voor een deel van de spelers die er vorig jaar al waren. Op bepaalde posities hebben we een kwaliteitsinjectie gedaan. Maar we bekijken het ook globaler door een visie te creëren voor de hele club, dus ook de hele jeugd. Wij proberen een bepaalde identiteit te creëren waarmee de supporters zich kunnen identificeren."

Maurice Verberne

Van Geneugden is ook tevreden over trainer Maurice Verberne: "Maurice is voor ons een ideale trainer. Hij is een jonge trainer en als MVV zich wil profileren als ontwikkelclub, dan is het ook voor een trainer de ideale springplank voor een trainerscarrière." De technisch manager benadrukt dat Verberne niet alleen wordt afgerekend op resultaten: "Het gaat ook om de teamprestatie en de individuele ontwikkeling van de spelers."
Bekijk de ambitie van Van Geneugden om het stadion steeds voller te krijgen:

Live

Komende vrijdag speelt MVV in De Geusselt tegen Willem II. De wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.