Zeven Limburgers in Oranje voor EK-kwalificatieduels

Kay Smits in actie voor de Nederlandse ploeg. © Orange Pictures
In de definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen België en Griekenland zitten zeven Limburgers.
Bondscoach Staffan Ollson heeft in totaal 20 spelers opgenomen in zijn selectie.

De Limburgse internationals

De Limburgse inbreng bestaat uit Jasper Adams (Lions), Evert Kooijman (Volendam), Alec Smit (SønderjyskE Håndbold), Kay Smits (SC Magdeburg), Jorn Smits (Lemvig-Thyborøn Handbold), Ivar Stavast (HC ElbFlorenz Dresden) en Luc Steins (Paris Saint-Germain Handball).

Interland in Den Bosch

Op donderdag 13 oktober speelt de Nederlandse handbalploeg in Den Bosch tegen België. Drie dagen later spelen ze tegen Griekenland. Zestien spelers uit de selectie reizen dan af naar het Griekse Chalkida voor de uitwedstrijd.

Derde keer naar EK?

De Nederlandse handballers zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Wedstrijden in Düsseldorf en Keulen

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf, Berlijn, Mannheim, München en Hamburg. De finale wordt in Keulen gespeeld.