Fortuna Vrouwen verliezen eerste thuisduel in Eredivisie

Tessa Wullaert baalt na een gemiste kans tegen Feyenoord © Fortuna Sittard Media
De vrouwen van Fortuna Sittard hebben hun eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie verloren. In het Fortuna Stadion was Feyenoord met 0-1 te sterk.
Ongeveer 800 toeschouwers zaten op de tribune voor het eerste thuisduel van de Fortuna Vrouwen.

Initiatief

Na een openingsfase waarin Fortuna het lastig had, namen de Sittardse vrouwen al snel het initiatief over in de wedstrijd. Ze creëerden meerdere kansen, maar het lukte niet om op voorsprong te komen. Kort voor rust leek Tessa Wullaert een grote kans te krijgen op de openingstreffer. Ze kon alleen door naar de Feyenoord-keepster, maar werd onterecht teruggefloten vanwege buitenspel. Aan de andere kant kwam Feyenoord op slag van rust tegen de verhoudingen in op voorsprong. Cheyenne van den Goorbergh rondde af na een mooie Rotterdamse aanval.

Meerdere kansen

Ook na rust kreeg Fortuna meerdere kansen om de eerste Eredivisie-treffer in de historie te scoren, maar telkens verzuimden de speelsters om de kansen af te maken. In de slotfase kwam Feyenoord bijna niet meer van eigen helft af en hing de gelijkmaker nadrukkelijk in de lucht. Die treffer kwam er echter niet, waardoor de ploeg van Roger Reijners opnieuw verloor. Vorige week werd al verloren van Ajax (4-0).

Stand

Door de twee nederlagen staat Fortuna samen met Telstar, Excelsior en PEC Zwolle onderaan. Die laatste club is komende vrijdag de volgende tegenstander van Fortuna.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!