BAL vrouwen verliezen bij competitiedebuut

Siri Körner van BAL (links) tijdens de wedstrijd © PubliciteitVisie
De vrouwen van Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert hebben hun eerste wedstrijd in de Basketball League verloren. In Weert was Startportaal Binnenland met 85-74 te sterk.
Het was de eerste wedstrijd van de vrouwen van de BAL op het hoogste niveau in Nederland.

Titelkandidaat

Tegen Startportaal Binnenland, een ploeg die wordt bestempeld als titelkandidaat, liet BAL zien dat het zeker niet onderdoet voor de ploeg uit Barendrecht. BAL, gecoacht door Jorrick Creyghton, stond na het eerste kwart met 21-14 voor en breidde die voorsprong verder uit in het tweede kwart. De Weerter vrouwen stonden halverwege met 45-32 voor.
Sydney Clayton (BAL) met een vrije worp © PubliciteitVisie

26 punten

In het derde kwart kwam Binnenland terug in de wedstrijd. Het scoorde 26 punten, waar BAL bleef steken op acht punten. BAL stond daardoor met 58-53 achter bij het ingaan van het laatste kwart. Daarin probeerde BAL terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet meer. Uiteindelijk won Binnenland met 85-74.

Ambitie

BAL kondigde vorig jaar oktober aan met een vrouwenteam mee te gaan doen op het hoogste niveau in Nederland. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ploeg uit Weert de tiende ploeg zou worden in Basketball League, maar nadat BC Utrecht Cangeroes besloot zich terug te trekken kent het hoogste niveau in Nederland negen teams. BAL heeft forse ambities met het vrouwenteam. Voorzitter Jeroen van Veen zei vorig jaar dat het vrouwenteam uiteindelijk moet gaan meedoen om de prijzen.