Ruime zeges Lions en HandbaL Venlo

Afbeelding ter illustratie © iStock
HandbaL Venlo heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Robin Gielen won met ruime cijfers van Volendam: 34-25.
Ook Vlug & Lenig won in de Eredivisie voor vrouwen, terwijl BFC nog wacht op het eerste punt van het seizoen na een nieuwe nederlaag. In de BENE-League won Kembit-Lions voor de derde keer op rij. Bevo ging opnieuw onderuit.

Zegekar

HandbaL Venlo kent een uitstekende start van de competitie. Nadat het de eerste drie wedstrijden van het seizoen al won, werd ook KRAS/Volendam aan de zegekar gebonden. In Volendam werd het een spannende eerste helft waarin beide ploegen lange tijd aan elkaar gelijk waren. Richting het einde van de eerste helft creëerde HandbaL Venlo het eerste grote verschil van de wedstrijd. Bij rust stond het met 19-14 voor.

Startblokken

Na rust schoot de ploeg van Robin Gielen uit de startblokken en was het verschil al snel opgelopen naar acht punten. In het restant van het duel bouwde HandbaL Venlo de voorsprong verder uit en wonnen de Venlose vrouwen met 34-25. HandbaL Venlo kan zich nu gaan richten op de eerste ronde van de Europacup tegen Eurobud JKS Jaroslaw uit Polen. Die wedstrijden staan op 8 en 15 oktober op het programma.

Te sterk

Vlug & Lening boekte zaterdagavond de derde zege op rij. In eigen huis was het met 35-27 duidelijk de betere tegen Kwiek uit Raalte. BFC uit Beek ging voor de vierde week op rij onderuit. Ditmaal was Quintus in Kwintsheul met 41-21 veel te sterk voor de vrouwen van Harold Nusser.

Koploper

HandbaL Venlo staat samen met Westfriesland bovenaan in de Eredivisie voor vrouwen. Beide ploegen zijn nog foutloos dit seizoen en hebben acht punten. Daarachter komen Vlug & Lenig en VOC met zes punten. BFC is nog puntloos en staat op basis van doelsaldo onderaan.

Lions

In de BENE-League bij de mannen was Kembit-Lions veel te sterk voor HC AtomiX uit Haacht. De ploeg van Christoph Jauernik pakte vanaf het begin van de wedstrijd direct de voorsprong en zou die nooit meer uit handen geven. Bij rust stond de ploeg uit Sittard-Geleen met 17-12 voor en die voorsprong werd fors uitgebreid in de tweede helft. Uiteindelijk werd het 39-19. Topscoorder aan de kant van Lions was Tobias Weiler met twaalf doelpunten.

Nieuwe nederlaag

Herpertz/Bevo wacht nog altijd op het eerste punt van het seizoen. Net als HandbaL Venlo reisde Bevo af naar Volendam. De ploeg uit Panningen kende een sterke eerste helft en leidde bij rust met 13-12. Na rust draaide Volendam de wedstrijd echter snel om en stond het binnen enkele minuten met 17-13 voor. Bevo probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte niet meer. In de slotfase liep Volendam verder uit en verloor Bevo met 30-23.

Stand

Daardoor staat Bevo na vier wedstrijden nog op nul punten, net als Haacht en Tachos. Lions staat op de derde plek met zeven punten, één punt achter Aalsmeer en Tongeren.