Braken bezorgt VVV in slotseconde punt tegen Telstar

Thijme Verheijen in duel met Anass Najah © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in de Keuken Kampioen Divisie gelijkgespeeld tegen Telstar. In Venlo eindigde de wedstrijd door twee late treffers in 1-1.
VVV en Telstar wisten het publiek in De Koel niet te vermaken. De wedstrijd leek dan ook in 0-0 te eindigen, totdat Mihkel Ainsalu vlak voor tijd de 0-1 maakte. In de allerlaatste seconde zorgde Sven Braken nog voor de Venlose gelijkmaker.

Lat

Met het basisdebuut van doelman Ennio van der Gouw en de terugkeer van Sem Dirks begon VVV-Venlo met twee wijzigingen aan het thuisduel tegen Telstar. De ploeg uit Velsen-Zuid had in de eerste minuten het veldoverwicht, maar deed daar weinig mee. Nadat VVV in buitenspelpositie een grote kans creëerde, kreeg de ploeg van Rick Kruys meer grip op de wedstrijd. Desondanks bleef het wachten op grote kansen. VVV was dicht bij de openingstreffer nadat Özgür Aktas de bal tegen de eigen lat kopte. Telstar stichtte gevaar door een schot van Christos Giousis. Hij zag zijn schot rakelings langs de paal verdwijnen. Verder werd het geen memorabele eerste helft in Venlo.
VVV-doelman Ennio van der Gouw duikt om een Telstar-inzet te keren © Orange Pictures

Grootste kans

VVV kwam na rust wat feller uit de kleedkamer, waardoor het vaker op de helft van Telstar was te vinden. Sven Braken zag zijn kopbal rakelings langs de paal belanden. Een paar minuten later kreeg VVV de grootste kans van de wedstrijd. Nick Venema speelde oog in oog met Telstar-doelman Ronald Koeman de bal af op Braken, maar de aanvoerder raakte de bal verkeerd en schoot de bal in de handen van de keeper.

Eindstation

VVV bleef daarna het gevaarlijkst via aanvallen waarbij Braken meermaals het eindstation was. De spits wist niet te scoren, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Die verdween echter in de 87e minuut. Uit een hoekschop frommelde Mihkel Ainslu de bal in het doel: 0-1. VVV ging nog op zoek naar de gelijkmaker en wist die in de allerlaatste seconde te scoren via Braken uit een vrije trap. Na late overwinningen tegen TOP Oss en Jong FC Utrecht weet VVV dus opnieuw in de laatste minuut het resultaat te verbeteren.

Stand

Ondanks het late gelijkspel zakt VVV een plaats op de ranglijst, naar de achtste positie. De ploeg van Rick Kruys speelt volgende week vrijdag de uitwedstrijd bij NAC Breda.