Eerste uitzege van deze competitie voor MVV

MVV viert de 0-1 voorsprong van Jarne Steuckers bij FC Dordrecht © Frank Kerbusch PubliciteitVisie
MVV heeft nu ook de eerste uitzege van deze competitie te pakken. Op bezoek bij FC Dordrecht wonnen de Maastrichtenaren met 1-2.
Uit bij Jong AZ verloren de Maastrichtenaren de openingswedstrijd (3-1). Bij kampioenskandidaat Heracles speelde MVV knap gelijk (2-2) en bij FC Eindhoven kreeg de ploeg van Maurice Verberne een pak slaag (5-0). Na de vierde uitwedstrijd werden de drie punten mee terug naar Maastricht genomen.

Voorsprong

De gasten ontsnapten na een halve minuut aan een achterstand. Marko Kleinen tikte de bal terug op zijn doelman en schrok toen hij de bal via de paal maar net naast zag gaan. Kleinen speelde voor het eerst dit seizoen in de basis, vorige week tijdens de wedsterijd tegen Jong Ajax verving hij de geblesseerd geraakte Rico Zeegers al in het centrum van de verdediging. De thuisploeg had een drietal goede kansen in de beginfase, aan de andere kant kwam Mart Remans in kansrijke positie, maar doelman Bossin redde. De score werd in de 21e minuut geopend door Jarne Steuckers. Een mooi opgezette aanval via Koen Kostons en Tim Zeegers werd door de Belgische middenvelder verzilverd, 0-1.

Gelijkmaker

Lang hield de voorsprong voor MVV geen stand, want al acht minuten later viel de gelijkmaker. Een licht van richting veranderd schot van Elso Brito bracht de 1-1 op het scorebord. Dordrecht had in de laatste fase van de eerste helft, net als in de openingsfase, de overhand. Maar gescoord werd er voor de pauze niet meer.

Aanvoerder Souren

In de beginfase van de tweede helft was de eerste mogelijkheid weer voor de thuisclub. Doelman Romain Matthys redde echter. En net als voor rust, scoorde MVV wel. Aanvoerder Nicky Souren zette de gasten in de 50e minuut met een geplaatste schuiver weer op voorsprong: 1-2. Deze keer liet de ploeg van Maurice Verberne zich niet opnieuw verrassen. Integendeel. MVV leek de voorsprong te vergroten, maar de inzet van Koen Kostons kaatste via de onderkant van de lat terug in het veld. Naast Souren onderscheidde zich MVV-doelman Romain Matthys positief. Met een aantal goede reddingen - bijvoorbeeld bij een drop-shot van Jari Schuurman - hield hij zijn doel verder schoon.

Spannend

Ondanks dat MVV bij momenten onder druk stond, kreeg het toch ook goede countermogelijkheden. Sven Blummel had twee kansen op rij om de voorsprong te vergroten, maar zijn pogingen misten overtuiging. Een schot van Dordrecht-invaller Pinas raakte de paal. Spannend bleef het tot het eind van de zes minuten extra tijd, omdat MVV weigerde om de genadeklap uit te delen. Toch trok de ploeg de eerste uitzege over de streep.
MVV staat zevende en speelt komende vrijdag in Maastricht tegen Willem II, de ploeg van trainer Kevin Hofland.