Twee Limburgse keepsters in voorlopige EK-selectie

Claudia Rompen in het doel van Oranje © Orange Pictures
Handbalbondscoach Per Johansson heeft de keepsters Claudia Rompen en Ellen Janssen in de voorlopige EK-selectie opgenomen.
Rompen en Janssen behoren tot een groep van 35 speelsters waaruit wordt geput voor het Europees kampioenschap, dat van 4 tot en met 20 november in Noord-Macedonië wordt gespeeld.

Geen Tess Wester

Bondscoach Johansson moet voor het EK in november op zoek naar een vervangster voor de zwangere Tess Wester. Naast Rompen en Janssen is ook doelvrouw Yara ten Holte in de selectie opgenomen.

Rompen in vorm

De uit Mechelen afkomstige Claudia Rompen heeft zich de laatste weken in het doel van haar Deense club Horsens Handball Elite nadrukkelijk in de kijker van Oranje gespeeld. Tegen haar voormalige werkgever Skanderborg Håndbold kwam Rompen tot liefst twintig stops , hetgeen haar een reddingspercentage van 47 procent opleverde.

Janssen actief in Champions League

Keepster Ellen Janssen komt sinds dit seizoen in de Tsjechische competitie uit voor DHK Banik Most. De 24-jarige uit Maastricht afkomstige Janssen speelt met Most in de Champions League. In Nederland speelde ze voor Sittardia, V&L en Dalfsen.

Van Kreij en Smits ook erbij

Naast Rompen en Janssen heeft Johansson ook de Limburgers Harma van Kreij en Inger Smits geselecteerd. Lianne van Sleeuwen, die tot vorig seizoen bij Handbal Venlo onder contract stond, is ook in de voorlopige groep opgenomen. Van Sleeuwen speelt tegenwoordig in Zweden bij GF Kroppskultu.