Top vier lonkt voor VVV: 'Nog lang niet onze top bereikt'

VVV-coach Rick Kruys en VVV-aanvoerder Sven Braken. © Orange Pictures
VVV-Venlo behoort tot de positieve verrassingen van het nog prille Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De ploeg kan vrijdag in eigen huis de goede start een passend vervolg geven tegen Telstar.
Want wanneer het team uit Velsen-Zuid in de Koel geklopt wordt, is VVV na acht speelrondes verzekerd van een plek in de top vier van de ranglijst.

Niet verwacht

Mocht dat lukken, dan is Rick Kruys daar meer dan tevreden mee. "Dat hadden mensen op voorhand ongetwijfeld niet verwacht", zegt de coach van VVV. "Het is ook ons doel om ons morgen in de top vier te nestelen. Dan hebben we het gewoon goed gedaan."

Top

Maar Kruys is ook de eerste om toe te geven dat VVV voetballend 'nog lang niet op haar top zit', zoals de trainer het omschrijft. "Er kunnen nog genoeg dingen beter. Zo vind ik dat wanneer we de bal veroveren, die vaak weer te snel kwijt zijn. En ook wat betreft ons spel aan de bal is nog veel winst te boeken, al vond ik dat dat tegen Jong PSV bij vlagen al beter uitzag."

Zima geopereerd

VVV kreeg in dat duel wel een klap te verwerken met de zware enkelblessure van Lukas Zima. De Tsjechische goalie ging woensdag onder het mes. Kruys geeft aan dat die operatie goed verlopen is. "En natuurlijk is er binnen het team geschokt gereageerd. Maar de knop ging ook relatief snel om, omdat we een goede tweede keeper hebben."

'Hij is er klaar voor'

En daarmee doelt de coach op Ennio van der Gouw, die in de voorbereiding op het seizoen lang in de race was om eerste keeper te worden. "We denken dat hij er klaar voor is. Ennio is sinds het moment deze zomer waarop hij binnenkwam, bezig geweest om zich voor te bereiden op het moment dat hij zijn kans zou krijgen. Hij mist alleen nog een stukje ervaring, maar dat komt nu vanzelf."
Of de coach zijn elftal ook op andere plekken gaat wijzigen, laat hij in het midden. "Alleen Tristan Dekker heeft een kwakkelende week gehad, verder is iedereen volledig fit", aldus Kruys. VVV is op papier de favoriet vrijdagavond, want het heeft zes punten meer dan Telstar.

Ervaring

"Ik denk dat we ons eigen spel moeten kunnen spelen", zegt Kruys. "Maar Telstar heeft een goede ploeg. Dat zeg ik niet zomaar, want ook in wedstrijden die ze niet wonnen, bijvoorbeeld tegen sterke tegenstanders als Jong Ajax en Willem II, kwamen ze goed voor de dag. Het is een ervaren ploeg die het ons ongetwijfeld niet makkelijk zal maken."

Live

De wedstrijd VVV-Venlo - Telstar begint vrijdagavond een uur later dan gebruikelijk, om 21:00 uur. Het duel is dan live te volgen op L1 Radio.