Dordrecht-MVV lijkt garantie voor spectaculaire openingsfase

De MVV-aanvallers Mart Remans en Sven Blummel. © Orange Pictures
MVV Maastricht pakte tien van de elf punten tot dusver in eigen stadion. Vrijdag (21:00 uur) dient zich een mooie kans aan om ook buitenshuis een driepunter te noteren.
De Maastrichtenaren gaan op bezoek bij FC Dordrecht, de nummer vijftien op de ranglijst met vier punten minder dan nummer negen MVV. Coach Maurice Verberne weigert zijn ploeg in de favorietenrol te manoeuvreren, maar denkt wel dat zijn team in staat moet zijn het gewenste spel op de mat te leggen.

Goed

"We zijn goed genoeg om ons eigen spel te kunnen spelen, we hebben al aangetoond een goed niveau te kunnen halen", zegt de oefenmeester. "Daarmee moeten we Dordrecht goed partij kunnen bieden. Al is Dordrecht een pittige ploeg die veel strijd levert en met veel energie speelt."

Overrompelen

Dordrecht is een atypische tegenstander; de Schapenkoppen spelen doorgaans met drie centrale verdedigers en proberen tegenstanders vroeg in de wedstrijd te overrompelen. Niet voor niets scoorde Dordrecht 4 van haar 7 doelpunten dit seizoen in het eerste kwartier van haar wedstrijden.
Die statistiek kent Verberne ook. "Het is een gegeven en het betekent dat we moeten opletten dat we niet in de eerste minuten verrast worden. Dat heb ik mijn spelers wel meegegeven. Je kunt maar beter gewaarschuwd zijn."

'We willen hetzelfde'

Dordrecht-coach Michele Santoni zal woorden van gelijke strekking naar zijn spelers uitgesproken hebben. Want er is één ploeg in de KKD die nog vaker in het openingskwartier scoort dan Dordrecht: MVV, met liefst 6 treffers vroeg in het duel. "Dat wij hetzelfde willen, is duidelijk", bekent Verberne, die zijn ploeg met name in de thuiswedstrijden furieus uit de startblokken zag schieten.

Waem en Zeegers

Bij MVV zijn er twee twijfelgevallen: de verdedigers Matteo Waem en Rico Zeegers, die vorige week tegen Jong Ajax (4-1 winst) ook al (gedeeltelijk) ontbraken. Verberne houdt er ernstig rekening mee dat zijn centrale verdedigingsduo in Dordrecht niet inzetbaar is. In dat geval zouden Rein van Helden en Marko Kleinen het hart van de MVV-defensie vormen.
"Die jongens hebben het vorige week goed gedaan tegen Jong Ajax, een van de lastigste ploegen om te verdedigen in deze competitie", zo prijst Verberne het duo. "Ze hadden nog nooit in die samenstelling gespeeld en werden even voor de leeuwen gegooid, maar deden betrekkelijk eenvoudig 'hun ding'. Dat zegt ook iets over de mentale weerbaarheid van de jongens."

Live

De wedstrijd FC Dordrecht-MVV Maastricht begint vrijdagavond niet zoals gebruikelijk om 20:00 uur, maar om 21:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.