Stewards zijn wangedrag beu: geen Roda-fans mee naar Almere

De fanatieke aanhang van Roda JC Kerkrade. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade speelt haar eerstvolgende competitiewedstrijd zonder ondersteuning van eigen supporters op de tribune.
De club heeft na een reeks voorvallen in eerdere wedstrijden besloten geen supporters mee te namen naar het uitduel tegen Almere City, volgende week in Flevoland.

Aanhoudende agressie

De club zegt in een statement dat de maat vol is voor de Roda-stewards. "Door aanhoudende agressie en geweld hebben zij besloten niet mee te gaan naar de aankomende uitwedstrijd tegen Almere City FC op vrijdag 30 september", zo communiceert Roda. Het direct gevolg is dat er geen supporters kunnen plaatsnemen in het uitvak.

Confrontaties

Met het wangedrag doelt de club op het gooien van bekers met vloeistoffen, maar ook om confrontaties met andere supportersgroepen én verbaal en fysiek geweld richting de stewards. In de meest recente uitwedstrijd, vorige week bij FC Eindhoven, kon Roda nog rekenen op een uitverkocht uitvak gevuld met 450 Roda-supporters. Roda laat weten dat het ook bij die wedstrijd tot ongeregeldheden kwam, hetgeen de druppel was voor de veiligheidsmensen om nu een statement te maken.

Stadionverboden

Roda betreurt het dat supporters die zich wél gedragen de dupe worden van het besluit, maar zegt ook dat de hele organisatie het besluit en statement steunt. De club deelde dit seizoen al negen stadionverboden uit vanwege misdragingen. Daarnaast hield de club ook al het supportershome De Schacht in het Parkstad Limburg Stadion dicht.

Interlands

In de Keuken Kampioen Divisie staat Roda na acht wedstrijden op een verdienstelijke vierde plaats. Vanwege interlandvoetbal komt het team van coach Jurgen Streppel aankomend weekeinde niet in actie.