Nieuwe eigenaar voor Fortuna: Gün verkoopt deel van aandelen

Het Fortuna Sittard Stadion. © Orange Pictures
Isitan Gün verkoopt een groot deel van zijn aandelen in voetbalclub Fortuna Sittard aan Principion, dat daarmee feitelijk de nieuwe eigenaar van de club wordt.
Dat communiceert de club woensdagochtend in een persbericht. De aandelenoverdracht is nog niet definitief, aangezien de licentiecommissie van voetbalbond KNVB de transactie nog moet goedkeuren.

65 procent

Principion is de holding die onder leiding staat van Atilla Aytekin en Umut Akpinar. Gamegigant en tevens Fortuna-partner Azerion is onderdeel van de holding. Principion krijgt 65 procent van de aandelen in de club in handen. Het had al 20 procent van de Fortuna-aandelen in haar bezit.

Gün blijft betrokken

De Turkse ondernemer Gün, die zes jaar geleden bij Fortuna instapte en sindsdien grootaandeelhouder was, zal op zijn beurt nu een belang van 20 procent in de club gaan krijgen. Daarnaast zal hij 'nauw betrokken blijven' bij Fortuna. Hij omschrijft de aandelenoverdracht als een 'mijlpaal'.

Groeien

Het is de bedoeling dat de budgetten van Fortuna fors gaan groeien. "Om dit te realiseren is het verder instappen van Principion cruciaal", zegt Gün. "Dit geeft ons de slagkracht, ook financieel, om die stappen te maken."

Subtopper

Aytekin ontvouwt alvast een deel van Fortuna's meerjarenplan. "Door gericht te investeren willen we in de komende jaren nog grotere stappen maken. We willen doorgroeien naar de begroting van een subtopper in Nederland. Daarnaast willen we bijvoorbeeld nieuwe inkomstenstromen aanboren en de verschillende faciliteiten van de club vernieuwen en verbeteren. En we willen een hypermodern trainingscomplex bouwen."

Aandelen

Wanneer de KNVB haar fiat geeft, zal de aandelenverhouding bij Fortuna er als volgt uitzien: 65 procent in handen van Principion Holding, 20 procent bij Isitan Gün, 10 procent bij Stichting Fortuna Sittard en 5 procent, waaronder het gouden aandeel waarin de kernwaarden van de club verankerd zijn, in STAK.