VVV-doelman Lukas Zima wacht operatie

VVV-doelman Lukas Zima tijdelijk uit de roulatie met enkelblessure © Orange Pictures
VVV-doelman Lukáš Zima komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Hij ondergaat woensdag een enkeloperatie en is vermoedelijk drie maanden uitgeschakeld.
De doelman moest zich in de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV laten vervangen. Onderzoek wees uit dat de enkelblessure dusdanig is, dat een operatie noodzakelijk is.

Tegenvaller

Voor VVV en trainer Rick Kruys een flinke streep door de rekening. De Tsjech veroverde zijn basisplaats in de voorbereiding op dit seizoen en kwam tot dusver alle competitiewedstrijden in actie.

Vervanger

Ennio van der Gouw zal, net als tegen de beloften van PSV, de positie van Zima voorlopig overnemen. Van der Gouw maakte afgelopen vrijdag zijn debuut in het betaalde voetbal en moest vlak voor tijd direct een doelpunt incasseren.

Oefenzege

Dinsdagmiddag stond Van der Gouw niet onder de lat in het oefenduel met Schalke'04 Onder 23. VVV won met 4-2, dankzij doelpunten van Carl Johansson, Özcan Yasar (2x) en Yahcuroo Roemer. Het elftal van VVV bestond uit een combinatie van wisselspelers van het eerste elftal en spelers van het beloftenteam.