Video: 'Ze doen Mark Flekken écht tekort'

Mark Flekken © Orange Pictures
Oud-voetballers Reginald Thal en Rick Plum vinden het onbegrijpelijk dat de naam van Mark Flekken uit Bocholtz nauwelijks wordt genoemd in de keepersdiscussie van het Nederlands elftal.
Waar Louis van Gaal opnieuw Flekken selecteerde voor de Oranje-selectie, wordt de naam van de Limburger nauwelijks genoemd door journalisten en analisten. Thal en Plum waren maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Bundesliga

"Het is echt onterecht", zegt Plum over het nauwelijks noemen van de naam van Flekken. "Als je in de Bundesliga (met SC Freiburg red.) speelt en je hebt pas vijf doelpunten tegen, vraag ik me af wat je nog meer moet doen om op te vallen." Daarnaast wijst Plum ook op de Europese ervaring van Flekken. "Hij speelt nu in de Europa League en heeft daar afgelopen donderdag ook 'de nul' gehouden. Ze doen Flekken écht tekort."

Cillessen

Thal vindt ook dat Flekken zijn plek in de Oranje-selectie heeft verdiend, maar vindt hem niet de eerste doelman: "Jasper Cillessen (NEC) is voor mij de eerste keeper, daarna Flekken, want hij heeft nog een beetje toekomst, en Remko Pasveer (Ajax) als nummer drie. Natuurlijk is het knap dat Flekken derde staat met SC Freiburg, maar ik vind het nog knapper dat Cillessen bij NEC durft te spelen, maar Mark is Flekkenloos zou ik bijna willen zeggen."

Scorebordjournalistiek

Flekken presteert tot nu toe goed in het Bundesliga-seizoen. De keeper incasseerde pas vijf tegendoelpunten, wist al vijf duels zijn doel schoon te houden en zit bij de keepers met het hoogste reddingspercentage. Thal nuanceert de cijfers: "Ik vind het een beetje scorebordjournalistiek. Als je een goede verdediging voor je hebt staan, wordt het makkelijker."