Britt Bongaerts definitief geselecteerd voor WK volleybal

Britt Bongaerts (archief) © Orange Pictures
De uit Roermond afkomstige Britt Bongaerts is definitief geselecteerd voor het WK volleybal, dat later deze week begint.
Het WK volleybal voor vrouwen vindt dit jaar plaats in Nederland en Polen. Het is voor Bongaerts de tweede keer dat ze uitkomt op een WK. In 2018 haalde ze met Oranje de halve finale. De Limburgse is samen met Laura Dijkema geselecteerd als spelverdeelster.

Zes debutanten

Bondscoach Avital Selinger heeft in zijn WK-selectie zes speelsters opgenomen die niet eerder op een mondiale titelstrijd in actie kwamen. Dat zijn Fleur Savelkoel, Nika Daalderop, Jolien Knollema, Elles Dambrink, Eline Timmerman en Florien Reesink. De andere geselecteerde speelsters zijn Laura Dijkema, Celeste Plak, Anne Buijs, Marrit Jasper, Juliët Lohuis, Tessa Polder, Myrthe Schoot en dus Bongaerts.

Nations League

Oranje nam afgelopen zomer deel aan de Nations League. De ploeg van Selinger boekte vier overwinningen tegen acht nederlagen en sloot het toernooi begin juli af als elfde. Op de wereldranglijst staat de ploeg tiende. Vier jaar geleden eindigde Nederland op het WK in Japan als vierde. Van die ploeg zijn onder anderen Yvon Beliën, Maret Balkestein-Grothues en Lonneke Slöetjes afgehaakt.

Oefenduels

Het afgelopen weekeinde oefende Nederland achter gesloten deuren twee keer tegen de Dominicaanse Republiek, een land dat één plaats hoger staat op de wereldranglijst. Oranje won beide duels.

Groepsfase

Op het WK treft Nederland in de groepsfase Kenia, Kameroen, Puerto Rico, België en Italië. De beste vier landen per groep plaatsen zich voor de tweede ronde. Het eerste duel is vrijdagavond in Arnhem tegen Kenia.