Mahadi Abdi Ali snelste Limburger tijdens Dam tot Damloop

Mahadi Abdi Ali is de snelste Limburger in de Dam tot Damloop. © Orange Pictures
Mahadi Abdi Ali is tijdens de Dam tot Damloop als 15de over de streep gekomen. De uit Stein afkomstige atleet was daarmee de snelste Limburger in het deelnemersveld.
Abdi Ali legde de tien Engelse mijl van Amsterdam naar Zaandam af in en tijd van 49 minuten en 1 seconde.

Lambregts voor Wijmenga

Pim Lambregts uit Roermond kwam zeven seconden later als 18de over de streep. De van een blessure terugkomende Roel Wijmenga eindigde met een tijd van 50.43 op de dertigste plaats.

Langat wint

De Keniaanse atleet Charles Langat won de 36e editie van de Dam tot Damloop. Hij realiseerde een tijd van 45 minuten en 14 seconden. Ook de nummers twee en drie kwamen uit Kenia: Geoffrey Kipchumba, die drie tellen toegaf op Peter Kepsirat.

Britt Ummels terug na blessure

Bij de vrouwen ging de winst naar Margaret Kipkemboj. De Keniaanse finishte in een tijd van 50.42. Britt Ummels, die na haar voetblessure weer deelnam aan een wedstrijd, eindigde met haar elfde plaats net buiten de top tien. De uit Maastricht afkomstige atlete liep de niet Olympische afstand in een tijd van 55 minuten en 45 seconden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!