Lions wint derby van Bevo, V&L te sterk voor BFC

Ivo Steins (Lions) rukt zich los van de Bevo-verdedigers © PubliciteitVisie
Kembit-Lions heeft de derby tegen Herpertz/Bevo gewonnen. Lions was in Sittard-Geleen met 35-25 te sterk voor de ploeg uit Panningen.
Bij de vrouwen was Vlug & Lenig in de derby te sterk voor BFC en boekte HandbaL Venlo de derde zege van het seizoen.

Tien doelpunten

In de derby bij de mannen liet Lions vanaf het begin zien dat er weinig te halen viel voor Bevo. Na twaalf minuten stond het 5-1 voor de ploeg van Christoph Jauernik en was het eerste serieuze gat geslagen. Richting het einde van de eerste helft liep Lions verder uit en zorgde Robin Leunissen voor de 17-10 ruststand. In de tweede helft bouwde Lions de voorsprong verder uit en was het verschil al snel tien doelpunten. Met dat verschil zou de wedstrijd ook eindigen: 35-25.
Bekijk de reacties van Martijn Kleijkers en Ids Eussen na afloop van de derby:

Puntloos

Door de overwinning staat Lions op de vierde plaats in de BENE-League met vijf punten, kort achter de koplopers Aalsmeer, Tongeren en Bocholt die nog foutloos zijn en zes punten hebben. Bevo is na drie duels nog puntloos.
Bekijk de reactie van Dario Polman na afloop van de wedstrijd:

Vrouwen

In de Eredivisie Vrouwen stond er ook een derby op het programma. In Beek troffen BFC en V&L uit Geleen elkaar. Na een spannende wedstrijd boekte de Geleense ploeg de tweede overwinning van het seizoen: 26-21. HandbaL Venlo wachtte in sporthal Craneveld een sterke tegenstander. Quintus behoorde de afgelopen jaren tot de beste ploegen in het vrouwenhandbal. Na een gelijk opgaande openingsfase wist de ploeg van Robin Gielen het verschil met de ploeg uit Kwintsheul te creëren en vast te houden. Uiteindelijk won HandbaL Venlo met 39-31.

Stand

In de stand is HandbaL Venlo samen met Westfriesland koploper met zes punten. Vlug & Lening staat op de derde plek met vier punten. BFC wist nog geen punten te veroveren en staat op basis van doelsaldo onderaan.