Rémy Vita bezorgt Fortuna eerste zege van het seizoen

Dolle vreugde bij Fortuna na treffer Vita © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Julio Velázquez versloeg in eigen huis Excelsior met 1-0. Invaller Rémy Vita scoorde enkele minuten voor tijd en werd daarmee matchwinnaar.
Fortuna Sittard was in de beginfase veelvuldig op de helft van Excelsior te vinden. Onder het toeziend oog van trainer Julio Velázquez kreeg Dimitrios Siovas al vroeg de kans een voorzet van Mats Seuntjens te verzilveren, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Kansen

De Sittardenaren probeerden het spel te maken en kregen kansen. De vrijstaande Inigo Córdoba werd op maat bediend door Ivo Pinto, maar faalde in de afwerking en diezelfde speler kwam een paar minuten later niet voorbij de Rotterdamse doelman.
Halverwege de eerste helft kopte Mike van Duinen de bal uit een voorzet van Nathan Tjoe-A-On over het doel van Ivor Pandur en even later stopte de doelman een inzet van Yassine Ayoub.

Fortuna stelt na openingsfase teleur

Excelsior kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Zeven minuten voor het einde van de eerste helft kwam Fortuna Sittard met de schrik vrij toen Couhib Driouech van afstand de bal in het zijnet schoot. Na een aardige openingsfase stelde Fortuna teleur en dat zal trainer Velázquez, die veelvuldig aantekeningen maakte, zijn mannen in de rust zeker hebben laten weten.

Prachtkans voor Yilmaz

Acht minuten na de hervatting kreeg Fortuna Sittard een prachtkans om op voorsprong te komen. Burak Yilmaz werd gelanceerd, ging op het doel van Excelsior af, maar doelman Van Gassel dook op de bal en maakte de aanval onschadelijk. De Rotterdammers wachtten rustig hun kans af, maar een uithaal van Driouech ging naast en Redouan El Yaakoubi schoot over het doel.
Fortuna leek tot onvrede van het publiek vooral tegen zichzelf te voetballen. 20 minuten voor tijd werd invaller Rémy Vita aangespeeld door Burak Yilmaz, maar de vleugelverdediger stiftte de bal over het doel van Van Gassel. Ook Yilmaz strandde met zijn kopbal op de Rotterdamse doelman en zag een volgende doelpoging geblokt.

Tweede geel Seuntjens

Een kwartier voor tijd liep Mats Seuntjens na een domme overtreding tegen zijn tweede gele kaart aan en moest Fortuna met z'n tienen verder. Excelsior rook zijn kans en verruilde een verdediger voor aanvaller in een poging de volle buit binnen te halen. Een doelpoging van Reda Kharchouch strandde op doelman Pandur.

Vita bezorgt Fortuna de overwinning

Drie minuten voor tijd zag Burak Yilmaz zijn schot op doel voor Van Gassel gekeerd, maar in de rebound schoot Rémy Vita tot vreugde van de uitzinnige Fortuna-aanhang de bal tegen de touwen. Een uithaal van Siebe Horemans werd in de slotminuut door Ivor Pandur gestopt en daarmee pakte Fortuna de eerste overwinning van de competitie.