Ronhaar en Van der Heijden zegevieren in UCI-Cross Mechelen

Winnaar Pim Ronhaar wordt op het podium vergezeld door Witse Meeussen (links) en David Menut (rechts). © L1 (Maurice Jessen)
De voormalige wereldkampioenen Pim Ronhaar en Inge van der Heijden waren de besten tijdens de seizoen opening van het cross-seizoen in Mechelen.
Pim Ronhaar uit Almelo liet tijdens de UCI-Cross in Mechelen zien dat hij in een uitstekende vorm aan het veldritseizoen is begonnen.

Sven Nys als begeleider

De 21-jarige renner, die begeleid wordt door veldritlegende Sven Nys, won met overmacht de internationale wedstrijd. Witse Meeussen uit België kon nog enigszins het langste in het spoor van de renner van Team Baloise-Trek Lions blijven en werd tweede op 45 seconden. De Fransman David Menut mocht als derde mee het podium op.

Van der Heijden is een klasse apart

Inge van der Heijden uit Schaijk was de beste bij de vrouwen. De 23-jarige renster van het Belgische Team 777 streed met Aniek van Alphen om de overwinning. Op de streep had Van der Heijden zes tellen voorsprong op Van Alphen. Leonie Bentveld, die derde werd, had ruim twee minuten achterstand.
Haar grootste succes boekte Van der Heijden in 2019. In het Deense Bogense werd ze toen wereldkampioen bij de beloften.