VVV-Venlo verspeelt vroege voorsprong: 1-1

Lukas Zima geblesseerd uitgevallen
VVV-Venlo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Jong PSV gelijk gespeeld. In De Koel eindigde het duel in 1-1.
De Venlonaren kwamen na vijf minuten met 1-0 voor, maar gaven de winst vijf minuten voor het einde uit handen.

Voorsprong

VVV-Venlo had in eigen huis Jong PSV nog niet kunnen verslaan en wilde daarin vrijdagavond in De Koel verandering brengen. Met Tristan Dekker na lang blessureleed weer in de basis zetten de Venlonaren de tegenstander in het begin onder druk. Na nauwelijks vijf minuten kwam VVV-Venlo op voorsprong toen Sven Braken de bal uit een voorzet in het Eindhovense doel kopte.

Zima voorkomt gelijkmaker

Een vijftal minuten later voorkwam doelman Lukas Zima de gelijkmaker door de bal voor de voeten van Jason van Duiven weg te pakken. Een schot van Simon Janssen werd direct daarna aan de overkant gekraakt. Halverwege de eerste helft kreeg Tristan Dekker kreeg de bal, werkte zich naar voren, zette voor, maar doelman Niek Schiks was de aanvallers van de thuisploeg te snel af en werkte de bal weg.
Met vlagen liet VVV zich in het strafschopgebied van Jong PSV zien, maar dat leverde niet meer op dan enkele schoten over en naast het doel van Schiks. Op slag van rust was Sven Braken dichtbij zijn tweede treffer. Hij kreeg een voorzet van Simon Janssen, kwam vrij voor doel, maar schoot over. Ruststand: 1-0.

Tweede helft

Jong PSV kreeg direct na de hervatting de kans gelijk te maken, maar het kostte Lukas Zima geen moeite het schot van Mohamed Nassoh te stoppen. Met een sliding moest Rick Ketting daarna voorkomen dat zijn tegenstander het doel van VVV onder vuur kon nemen. De van een blessure teruggekeerde Tristan Dekker ging enkele minuten later op de grond zitten, kon de wedstrijd na behandeling voortzetten, maar maakte na een uur spelen plaats voor debutant Kristofer Kristinsson. Na een schot van Jeremy Antonisse over het doel viel Lukas Zima geblesseerd uit.

Jong PSV maakt gelijk

VVV moest alle zeilen bijzetten om de geringe marge vast te houden, maar gaf de voorsprong vijf minuten voor tijd uit handen toen Simon Colyn de bal in het doel van Ennio van der Gouw tikte.
In blessuretijd kwam er geen verandering meer in de stand en moest VVV-Venlo genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV.