Roda JC redt opnieuw een punt in de blessuretijd

Dylan Vente was opnieuw goud waard voor Roda JC. © Frank Kerbusch
Roda JC heeft een 3-3 gelijkspel behaald in Eindhoven. In de 88ste minuut stond het nog 3-1 voor de thuisploeg.
Voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden wist Roda een gelijkspel te behalen in de laatste minuten.

Mat Roda

De wedstrijd tegen FC Eindhoven betekende een strijd om de tweede plaats. Ondanks die mogelijkheid zag Roda JC er niet scherp uit in de eerste helft. Zo kon de Eindhoven verdediger Mawouna Amevor bij een corner het luchtduel winnen tussen drie Roda spelers. Hij scoorde zo de vroege openingstreffer. Voor rust werd het nog erger, want Evan Rottier verdubbelde de voorsprong, waarmee Eindhoven wederom uiterst effectief bleek te zijn.

Roda leek geklopt

Ondanks dat het een moeizame avond was voor Roda, konden de Kerkradenaren toch hopen op een resultaat. Dylan Vente scoorde zijn zevende doelpunt in zeven wedstrijden en laat keer op keer zien hoe belangrijk hij is voor Roda. Het duurde niet lang voordat de hoop weer vervlogen leek, want binnen vijf minuten kreeg Eindhoven wel heel makkelijk een penalty. Ozan Kökçü benutte deze voor de 3-1.

Weer scoort Roda in de slotfase

Het leek er lange tijd op dat de wedstrijd gespeeld was, maar net zoals tegen Jong PSV en MVV werd er in de laatste minuten gescoord. Uit een echte scrimmage was het Jamie Yayi Mpie die de spanning terug bracht. Deze keer was het mirakel nog een stukje groter. In de blessuretijd was het opnieuw Vente die in een rommelige situatie als winnaar uit de bus kwam en dus ook zijn achtste doelpunt van het seizoen scoorde.

Sterk Eindhoven

Nadat MVV vorige week al met 5-0 verloor in het Jan Louwersstadion, moest ook Roda lange tijd haar meerdere erkennen in Eindhoven . Het was opvallend dat de ploeg van Jurgen Streppel het frivole spel tegen De Graafschap lange tijd niet kon evenaren. Dat is ook de verdienste van de Eindhovenaren die de koppositie voor het grijpen hadden. Maar Roda lijkt een nieuw wapen te hebben dit seizoen en dat is het score in de absolute slotfase.
Op vrijdag 30 september speelt Roda JC de uitwedstrijd tegen Almere City.